avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters185782

Activitate ContSters185782

Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
pe juridice.ro
Se transmite la ora asta, in direct, sedinta Plenului CSM! Se dazbat tot feluri de probleme legate de justie.
BLUE RAY, multimesc pentru lamuriri.Iti dau dreptate 100%.
Eu sper ca in toamna, sa nu fie aprobate de noul CSM propunerile privind modificarile referitoare la vechimea in munca in sensul nerecunoasrerii acesteia, indiferent de profesie, la incadrarea in magistratura dupa promovarea unui concurs direct pe post, asa cum au fost propuse de vechiul CSM. E bine cum este acuma deoarece, prin actualele dispozitii legale nu se creaza diferente de statut profesional in cazuri similare.Daca totusi vor opera modificarile cu vechimea in munca si incadrarea obligatorie in stagiatura, nu ma mai prezint la concursul de admitere in magistratura din toamna.Si crede-ma, multi colegi de barou gandesc ca si mine.Sincer, nu va fi convenabil sa renunti la vechimea in munca, la castiguri financiare mai mari si libertate pe un venit mult mai mic si stres mult mai mare, din magistratura.
Spune-mi te rog, la INM ai dat examen grila din CEDO?Daca ai dat examen grila la CEDO, ai putea,,te rog sa postezi pe forum cateva intrebari de la examen?
Răspuns la discuția codurile penale noi
Conform informatiilor care circula ,,pe piata", codul penal si civil ar intra in viguare la 1 octombrie 2011 iar codul de procedura civila si penala ar intra in viguare la 1 noiembrie 2011.Oficial insa, inca nu a aparut o dispozitie legala care sa stabileasca data exacta a intrarii acestora in viguare.
Răspuns la discuția permis suspendat dosar penal
1-savarsind o infractiune, permisul tau de conducere a fost anulat astfel va nu se pune problema sa poti obtine dovada de circulatie pana la solutionarea procesului penal.
2-dupa ramanerea definitiva a sentintei de condamnare, dupa 1 an faci scoala de soferi din nou si dai iarasi examen pt obtinerea permisului de conducere.
3-pt ca ai ,,meciuri" in judete diferite o sa stai pe tusa cam 1 an pana la primul termen de judecata, pana isi rezolva in prealabil treaba cu dosarul tau politia si procurorul si asta daca esti cercetat in stare de libertate si nu m-ai culegi si alte ,,trofee" care sa te bage la beciuri si astfel sa-ti se solutioneze cu celeritate dosarele.
Ai dreptate MEDEX.N-are rost sa ne stresam cu postarile privind modificari de admitere, tratamente diferite bla,bla bla.... care, cu nou CSM, poate ca nu vor mai fi adoptate,
Te-am intrebat cati fosti magistrati au intrat la tine in barou deoarece eu am ramas surprins ca acu o luna in baroul din care eu fac parte pe toti i-au primit si crede-ma, sunt multi.
In alta ordine de idei eu cred ca ar fi util de postat pe forum un set de intrebari din cedo.E o materie care scartaie la invatat, pt majoritatea dintre noi si conteaza cand pici la sutimi ca nu esti stapan pe ea. Sunt multe chichite care se dau la examen din cedo si poate cei de la INM ne ajuta la materia asta.Am vazut multi inm-sti pe forum care sunt foarte de treaba si care cred ca ne-ar da o mana de ajutor daca ii rugam.
Medex, in baroul din care faci parte au intrat multi fosti magistrati fara concurs, recent?
P.S. Din mesajele tale de pe forum deduc ca esti un tip rational, ceea ce e bine.Oricand e binevenit un moment de a schimba impresii cu tine pe diferite subiecte.Nu cred ca esti adeptul unui diferente de statut profesional in situatii similare.
BLUE RAY, cum vezi tu problema asta:avocatul da examen de definitivat in profesie iar politistul si grefierul nu dau.Avocatul X cu 10 ani vechime este incadrat dupa concursul din noiembrie 2010 ca si judecator definitiv cu salariul de 45 milioane intrand in grila de salarizare de peste 10 ani in conditiile in care conform legii, constituie vechime in magistratura perioada in care judecatorul a fost avocat.
In octombrie 2011, Y in aceeasi situatie ca si X va fi incadrat pe post de judecatpor stagiar.Dupa 6 luni de stagiu,i se va inlatura vechimea din avocatura si va fi incadrat pe schema de salarizare de la 0-5 ani.In aceste conditii mi-am exprimat nemultumirea fata de diferenta de tratament ce se va crea intre X si Y, PRACTIC ACUM X lucreaza pt salariul de 45 milioane iar Y va face aceeasi treaba pt un salariu mult mai mic, nerecunoscandui-se vechimea din avocatura ca si vechime in magistratura, la fel ca si in cazul lui X.In aceste conditii in toamna concursul nu va fi atractiv pt un avocat.Acuma intelegi frustrarea mea fata fe pozitia celor din sistem?Toti se plang ca sunt multe posturi vacante in sistem insa anuleaza concursuri care in anii precedenti s-au dat de 2 -3 ori pe an, fara sa fi scazut simtitor numarul posturilor vacante.
Cititi pe site CSM ,,Recrutare si formare initiala",in completare cu ceea ce a postat Medex mai sus.Odata cu modificarea legii va opera si modificarea Regulamentului privind concursul pt. cei cu 5 ani vechime.In aceste conditii nu va mai fi concurs pt cei cu 5 ani vechime in octombrie-noiembrie ci va fi un singur concurs in vara atat pt cei cu vechime cat si pt cei fara vechime, pe subiecte de admitere comune organizat de INM.
Ultima sansa a noastra, inainte de nebunia modificarilor, este noul CSM, care ar putea sa abrobe solicitarile asa cum au fost formulate in memoriul pe care l-am depus.
MEDEX, Predoiu are treaba numai de organizarea ex la INM de 2 -15 ori pe an, de cate ori are chef CSM-l.N-are treaba cu ex pt cei cu 5 ani vechime,pt care in lege nu se prevede interdictia organizarii acestui fel de concurs doar o singura data pe an.
Posturi finantate ramase neocupate de la INM....De ce naiba nu ni le dau noua?E mai bine pt sistem sa piarda finantarea celor 32 de posturi care nu s-au ocupat numai sa nu ne aprobe noua suplimentarea posturilor cum am cerut in memoriu?