avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat dosar penal

Mi sau intocmit doua dosare penale pentru conducere cu permis suspendat in judete diferite. Ce procedura trebuie sa urmez pentru a obtine permisul sau dovada de circulatie pana la solutionarea cazului, sau cat trebuie sa astept pana ajunge dosarul la procuror....cat dureaza toata harababura asta pana sa ma vad cu permisul in mana?
Mai mult ca probabil ca permisul dvs a fost ref›inut faƒraƒ drept de a conduce.
Durata unui asemnea dosar depinde de probele care vor administrate, daca
veți fi sau nu trimis în judecata, etc.
Mi-a spus agentul care mi-a intocmit dosarul penal ca mai repede de 5 ani nu crede ca se va rezolva? E posibil sa dureze asa mult? Trebuie facute cereri la judecatorie pentru inaintarea dosarului?
1-savarsind o infractiune, permisul tau de conducere a fost anulat astfel va nu se pune problema sa poti obtine dovada de circulatie pana la solutionarea procesului penal.
2-dupa ramanerea definitiva a sentintei de condamnare, dupa 1 an faci scoala de soferi din nou si dai iarasi examen pt obtinerea permisului de conducere.
3-pt ca ai ,,meciuri" in judete diferite o sa stai pe tusa cam 1 an pana la primul termen de judecata, pana isi rezolva in prealabil treaba cu dosarul tau politia si procurorul si asta daca esti cercetat in stare de libertate si nu m-ai culegi si alte ,,trofee" care sa te bage la beciuri si astfel sa-ti se solutioneze cu celeritate dosarele.
Multumesc pentru informatii...Daca bine am inteles cam dupa 2-3 ani de la dosarul penal pot obtine permisul
Permisul de conducere v-a fost suspendat in vederea anularii,masura anularii se va lua ,fie prin sentinta judecatoreasca,fie dupa aceea prin aplicarea disp.art.118 din OUG nr.195/2002
Cercetarile in astfel de cauze,dureaza intre 6 luni si 1 an si jumatate.
Atentie va aflat in situatia savarsirii a doua infractiuni,probabil in concurs,conform art.33 lit.a c.pen,situatie in care vi se pot aplica prevederile art.34 c.pen.
In aceasta situatie,este recomandabila in masura posibilitatilor financiare,angajarea unui avocat care sa va ajute prin minimalizarea consecintelor juridice ale celor doua fapte comise de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru medicamente (alcoolemie din cauza siropului de tuse) Macoway Macoway Buna ziua, am si eu o intrebare, in urma cu mai bine de 3 luni am fost implicat intr-o tamponare usoara dar mi s-a recoltat sange si mi-au iesit alte ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
Poti cere anularea permisului de conducere? Marius0818 Marius0818 Pentru ca am condus cu permisul retinut, mi s-a intocmit dosar penal si de 7 luni procurorul refuza sa trimita dosarul in instanta ori sa solutioneze cumva ... (vezi toată discuția)