avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poti cere anularea permisului de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poti cere anularea permisului de conducere?

Pentru ca am condus cu permisul retinut, mi s-a intocmit dosar penal si de 7 luni procurorul refuza sa trimita dosarul in instanta ori sa solutioneze cumva cazul. Se pare ca nu am ce sa fac pentru ca legislatia romaneasca nu prevede nimic impotriva tegiversarii si daca procurorul doreste poate tegiversa cazul si 10 ani ceea ce mi-a si spus ca sa astept linistit acasa sau sa ma duc la CEDO.
Nu-mi permit avocat si nici nu vreau. Prefer sa cer anularea permisului si sa dau examen iar, dar sper fara sa fiu nevoit sa fac scoala din nou. Nu stiu daca e posibil ?!
Cel mai recent răspuns: Marius0818 , utilizator 01:30, 8 Decembrie 2013
Nu este posibil ce vreti dvs, oricum nu cred sa fiti trimis in judecata.
Anularea permisului se poate realiza in conditii legal prevazute
Trebuie sa cunoasteti ca dosarul penal aflat in solutionare vizeaza dreptul dv de a conduce
Nu, pentru ca permisul de conducere se anuleaza numai in conditiile disp art 114 din Oug.195/2002.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
c) Abrogată prin punctul 32. din Ordonanţă de urgenţă nr. 63/2006 începând cu 01.12.2006.
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă.
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.
o cerere sa oblige procurorul sa trimita dosarul in instanta e posibil? pentru ca nici nu vrea sa-l trimita nici sa-l solutioneze cumva.
in principiu ma intereseaza o solutie care sa nu coste nimic, pt ca am castigat procesul pt care mi-a fost retinut permisul si a fost doar o greseala din partea mea ca nu depusesem certificatul de grefa la ei la politia rutiera, dar din cauza mentalitatii respectivului, nu-mi pot recupera permisul
Pai asteptatul nu va costa nimic, asta este solutia, este un caz simplu pentru parchet, din descriere se pare insa ca ati deranjat pe cineva.

Alte discuții în legătură

Anularea permisului auto in primul an mihaelatucaliuc mihaelatucaliuc Buna ziua, Din cate stiam, dupa obtinerea permisului auto, la orice incident, in primul an ti se anuleaza permisul si trebuie sa mai faci scoala inca o data ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false de inmatriculare ric_85 ric_85 Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada ... (vezi toată discuția)
Amenda penala tyby33 tyby33 Buna ziua,spuneti-mi va rog daca la primirea unei amende penale se anuleaza permisul de conducere?Va multumesc! (vezi toată discuția)