multumesc, nu avem asociatie de locatari asta e ideea, nu am vazut niciun cod , mama a semnat acum 5-6 ani, ideea e ca sociatatea are si un magaszin in aceeasi incinta, comercializeaza piese auto
..dar restul afacerii, dumnezeule stau camioanele parcate in fata blocului, nu stiu ce sa mai facem...si primarul e orb si cred ca multi odata cu el
Am o situatie cu care ma confrunt de cativa ani si anume anumite persoane au deschis in parterul blocului o spalatorie auto care tinde a fi un fel de service auto. cu mai multi ani in urma , am smenat cum ca suntem deacord sa-si deschida ,,societatea comericiala'' nu am stiut despre ce e vorba. Dar s-a ajuns de nesuportat, miros, zgomot, vibratii...camioane, masini. Am incercat sa vorbesc , dar nu s-a putut rezolva nimic concret.
Vreau sa stiu pe ce temei legal as putea da acea societatea in judecata, din cate am inteles functioneaza chiar fara autorizatii necesare sau daca pot face ceva inainte de a ma adresa instantei. De precizat ca noi nu avem o asociatie de propietari. e un bloc micut cu 8 apartamante. Va multumesc
Am o situatie cu care ma confrunt de cativa ani si anume anumite persoane au deschis in parterul blocului o spalatorie auto care tinde a fi un fel de service auto. cu mai multi ani in urma , am smenat cum ca suntem deacord sa-si deschida ,,societatea comericiala'' nu am stiut despre ce e vorba. Dar s-a ajuns de nesuportat, miros, zgomot, vibratii...camioane, masini. Am incercat sa vorbesc , dar nu s-a putut rezolva nimic concret.
Vreau sa stiu pe ce temei legal as putea da acea societatea in judecata, din cate am inteles functioneaza chiar fara autorizatii necesare sau daca pot face ceva inainte de a ma adresa instantei. De precizat ca noi nu avem o asociatie de propietari. e un bloc micut cu 8 apartamante. Va multumesc
Conform legilor in vigoare, banca este obligata la cererea clientului sa elibereze un document care sa ateste inchiderea contului. Pe buna dreptate, nu este obligata sa ti-l inmaneze decat la cerere.
Va multumesc pentru raspuns.
Imi este de foarte mare ajutor.
Buna ziua, am si eu un tata, s-a pensionat in 2007, are 20 si ceva de ani de grupa a II -a , si vreo 3 ani si ceva de grupa I (mina, vagoane ), stagiul complet de cotizare - 33 ani si este nascut in `49. Trebuie sa primeasca sau nu, punctaj suplimentar? aferent grupei I sau II? Multumesc anticipat.....
ps: In anul 2009 sau 2010 a vrut sa-si duca ceva ore suplimentare de noapte in vederea majorarii cu ceva banuti si domana respectiva, i-a dat o adeverinta, cum ca el a lucrat in mina in acei ani nu ca vagonist, sau cum e trecut in cartea de munca ci ca ajutor de mecanic - locomotiva. El a dus adeverinta respectiva, plus orele ce noapte, intr-un final apare cu o noua decizie de pensionare , unde stagiul complet de cotizare este acum de 34 de ani. buuun.......dupa o scurta perioada de timp, primeste o scrisorica trimisa in vederea platii de 1100 de lei catre Casa de pensii, pe motive ca i s-a recalculat pensia si are de dat retroactiv acesti bani, mai mult i-a scazut pensia cu 50 de lei.
Va rog ma puteti lamuri ce se intampla?