avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la un mediu sanatos
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la un mediu sanatos

Am o situatie cu care ma confrunt de cativa ani si anume anumite persoane au deschis in parterul blocului o spalatorie auto care tinde a fi un fel de service auto. cu mai multi ani in urma , am smenat cum ca suntem deacord sa-si deschida ,,societatea comericiala'' nu am stiut despre ce e vorba. Dar s-a ajuns de nesuportat, miros, zgomot, vibratii...camioane, masini. Am incercat sa vorbesc , dar nu s-a putut rezolva nimic concret.
Vreau sa stiu pe ce temei legal as putea da acea societatea in judecata, din cate am inteles functioneaza chiar fara autorizatii necesare sau daca pot face ceva inainte de a ma adresa instantei. De precizat ca noi nu avem o asociatie de propietari. e un bloc micut cu 8 apartamante. Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 08:01, 10 Octombrie 2011
Exista un contract intre asociatia blocului si respectiva firma?
Tudor_Ioan a scris:

Am o situatie cu care ma confrunt de cativa ani si anume anumite persoane au deschis in parterul blocului o spalatorie auto care tinde a fi un fel de service auto. cu mai multi ani in urma , am smenat cum ca suntem deacord sa-si deschida ,,societatea comericiala'' nu am stiut despre ce e vorba. Dar s-a ajuns de nesuportat, miros, zgomot, vibratii...camioane, masini. Am incercat sa vorbesc , dar nu s-a putut rezolva nimic concret.
Vreau sa stiu pe ce temei legal as putea da acea societatea in judecata, din cate am inteles functioneaza chiar fara autorizatii necesare sau daca pot face ceva inainte de a ma adresa instantei. De precizat ca noi nu avem o asociatie de propietari. e un bloc micut cu 8 apartamante. Va multumesc

In momentul cand ati semnat acordul trebuia sa cereti in scris acel cod CAEN care de altfel trebuia intr-o-dus in acordul de principiu al locatarilor aratand ce se va desfasura in aceea locatie. Daca s-a omis cu buna stiinta aceasta din urma puteti deschide proces impotriva acelei societati comerciale si tot ce este posibil ca instanta sa se pronunte in favoarea locatarilor daca si acestia vor fi de acord cu cele aratate de dvs..

Cu stima....,
;)
multumesc, nu avem asociatie de locatari asta e ideea, nu am vazut niciun cod , mama a semnat acum 5-6 ani, ideea e ca sociatatea are si un magaszin in aceeasi incinta, comercializeaza piese auto

..dar restul afacerii, dumnezeule stau camioanele parcate in fata blocului, nu stiu ce sa mai facem...si primarul e orb si cred ca multi odata cu el
Tudor_Ioan a scris:

Tudor_Ioan, unde locuiesti iti conferera dreptul de a pune in discutie situatia cu care te confrunti?
atata timp cat semnatura nu e data la notar, nu tr sa va faceti griji, nu are valoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatar ContSters185811 ContSters185811 Am o situatie cu care ma confrunt de cativa ani si anume anumite persoane au deschis in parterul blocului o spalatorie auto care tinde a fi un fel de service ... (vezi toată discuția)
Utilizare spatii comune asociatii proprietari elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua Locuiesc intr-un bloc construit in anul 1963, prevazut cu spalatorie la parter si uscatorie la fiecare etaj, spatii cu destinatie comuna. Din pacate ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Alexxa23 Alexxa23 Buna ziua, in cazul in care un SRL este proprietarul unui spatiu, unde isi are sediul social, se mai deschide un nou SRL, cu contract de chirie pe o parte ... (vezi toată discuția)