avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Capatina

Activitate Mihaela Capatina

BUNĂ ZIUA

Mulţumesc pentru toate informaţiile pe care le-am primit, sunteţi de un real ajutor pentru noi toţi, pentru mine sunteţi o persoană valoroasă.

Mulţumesc încă o dată.
BUNĂ ZIUA

Vă mulţumesc pentru răspunsul primit mi-a fost de ajutor.
Am o altă întrebare, se poate obţine pensia alimentară din urmă, divorţul fiind pe rol şi tatăl minorei neparticipând financiar, cheltuielile de întreţinere la casă le-am suportat singură. Cum oţin să-mi plătească toate aceste cheltuieli, unde s-a putut am fost trecută eu ca plătitor?

VĂ MULŢUMESC
BUNĂ ZIUA

În urma unei sentinţe civile rămasă definitivă având ca obiect ordin de protecţie, s-a hotărât şi oblgativitatea pârâtului să plătească reclamantei o sumă ce reprezintă cheltuieli de judecară.
Care este procedura prin care se primesc banii? (el de bună voie nu vrea să-i dea şi a trecut o lună de când a rămas sentinţa definitivă)

VĂ MULŢUMESC

BUNĂ ZIUA

În primul rând vă mulţumesc pentru răspunsurile primite.
Vreau să precizez faptul că eu nu sunt pe lista de concedieri, dar mă documentez în prealabil pentru că după cum am precizat am mai trecut o dată prin asa situaţie, după 22 de ani lucraţi în acelaşi loc de muncă am fost luată prin surprindere şi am fost restructurată, iar acum lucrez de 5 ani într-o firmă, am luat totul de la capăt şi m-am specializat pe un alt domeniu.

Vă mulţumesc pentru ajutorul acordat şi aştept orice informaţie care credeţi că îmi este de folos.
Vă doresc o zi liniştită.
BUNĂ ZIUA

În Codul Muncii L. nr. 53/2003 actualizat 2015 la art. 59 - este interzisă concedierea salariaţilor:
a) pe criterii de sex..., origine socială, situaţie sau responsabilitate familială...
Întrebarea mea este dacă eu mă încadrez la acel articol din lege şi dacă nu care sunt criteriile legale privind restructurările, care ar fi punctele de selecţie?

VĂ MULŢUMESC
Buna ziua

In cazul unor restructurari care sunt criteriile legale de restructurare tinand cont ca este societate comerciala care nu are contract colectiv de munca? Legal in Codul Muncii se preconizeaza ca angajatul nu poate fii dat afara daca este intretinator de familie. S-a abrogat acel articol? Eu am divortat de curand, sunt intretinator de famile, am in intretinere un copil minor si trebuie sa fac fata si unui credit bancar-ipoteca locuinta. Tin sa precizez faptul ca in urma cu 5 ani am fost restructurata dupa 22 ani lucrati in acelasi loc de munca, atunci nu eram divortata. Doresc sa muncesc in continuare in acel loc de munca si vreau sa cunosc calea legala.

Va multumeste o mama diperata care cauta linistea si siguranta pentru ea si copilul ei.
Nu s- a facut succesiune după bunicul şi nici după tatăl meu din acest motiv, dar am Certificat de moştenitor după tată şi impozitul este plătit la zi, inclusiv pe acel teren. Am făcut sesizări la Primărie şi am primit răspuns că acei vecini nu au autorizaţie de construcţie şi-mi certifică faptul că terenul este pe numele bunicului, ei dând o declaraţie la Primărie că este terenul lor,neoficial am aflat că primarul este direct implicat în acest caz.
Care este calea legală?

VĂ MULŢUMESC
Bună ziua,

Bunicii mei au decedat, în urma lor au rămas terenuri agricole, iar după tatăl meu care a decedat în 2012 nu s-a făcut succesiune nici până în prezent. Familia din vecini şi-a construit un garaj şi bucătărie pe acel teren, care este pe numele bunicului.
Întrebare:
Cum se face legal evacuarea pentru că ei susţin că nu se poate deoarece terenul nu este pe numele meu şi ei nu vor să renunţe la acel teren.
Vă mulţumesc
Sunt auditor şi trebuie să întocmesc un raport de audit intern privind modul de organizare şi desfăşurare a activităţii biroului tehnic administrativ (respectiv întreţinere şi reparaţii spaţii aflate în administrarea societăţii, investiţii în regie proprie, participarea la licitaţii pentru obţinerea de lucrări de instalaţii,finisări şi alte lucrări speciale de construcţii).Orice informaţie care mă poate ajuta este bine venită(model de raport pe această temă, proceduri de lucru, identificare de riscuri)
Proceduri de organizarea activitatii de rezervare /inchiriere si taxare a spatiilor existente in Piete (Serviciul Administrare Piete)