În urma unei sentinţe civile rămasă definitivă având ca obiect ordin de protecţie, s-a hotărât şi oblgativitatea pârâtului să plătească reclamantei o sumă ce reprezintă cheltuieli de judecară.
Care este procedura prin care se primesc banii? (el de bună voie nu vrea să-i dea şi a trecut o lună de când a rămas sentinţa definitivă)
In cazul in care nu plateste de buna voie, trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc ptr.executare silita,atentie sa nu treaca 3 ani de la data cand a ramas definitva hotararea,termenul de 3 ani este un termen de prescriptie.
Vă mulţumesc pentru răspunsul primit mi-a fost de ajutor.
Am o altă întrebare, se poate obţine pensia alimentară din urmă, divorţul fiind pe rol şi tatăl minorei neparticipând financiar, cheltuielile de întreţinere la casă le-am suportat singură. Cum oţin să-mi plătească toate aceste cheltuieli, unde s-a putut am fost trecută eu ca plătitor?
Art.532-(1)NCC"Pensia de intretinere se datoreaza de la data cererii de chemare in judecata.
(2)Cu toate acestea,pensia poate fi acordata si pentru o perioada anterioara,daca introducerea cererii de chemare in judecata a fost intarziata din culpa debitorului.."Ca atare, puteti cere din urma numai in conditiile art.532(2)NCC.