avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Discuţii juridice - Procedura în faţa instanţei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Discuţii juridice - Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte,termene,căi de atac

BUNĂ ZIUA

În urma unei sentinţe civile rămasă definitivă având ca obiect ordin de protecţie, s-a hotărât şi oblgativitatea pârâtului să plătească reclamantei o sumă ce reprezintă cheltuieli de judecară.
Care este procedura prin care se primesc banii? (el de bună voie nu vrea să-i dea şi a trecut o lună de când a rămas sentinţa definitivă)

VĂ MULŢUMESC

Cel mai recent răspuns: Mihaela Capatina , utilizator 09:08, 20 August 2015
In cazul in care nu plateste de buna voie, trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc ptr.executare silita,atentie sa nu treaca 3 ani de la data cand a ramas definitva hotararea,termenul de 3 ani este un termen de prescriptie.
BUNĂ ZIUA

Vă mulţumesc pentru răspunsul primit mi-a fost de ajutor.
Am o altă întrebare, se poate obţine pensia alimentară din urmă, divorţul fiind pe rol şi tatăl minorei neparticipând financiar, cheltuielile de întreţinere la casă le-am suportat singură. Cum oţin să-mi plătească toate aceste cheltuieli, unde s-a putut am fost trecută eu ca plătitor?

VĂ MULŢUMESC
Art.532-(1)NCC"Pensia de intretinere se datoreaza de la data cererii de chemare in judecata.
(2)Cu toate acestea,pensia poate fi acordata si pentru o perioada anterioara,daca introducerea cererii de chemare in judecata a fost intarziata din culpa debitorului.."Ca atare, puteti cere din urma numai in conditiile art.532(2)NCC.
BUNĂ ZIUA

Mulţumesc pentru toate informaţiile pe care le-am primit, sunteţi de un real ajutor pentru noi toţi, pentru mine sunteţi o persoană valoroasă.

Mulţumesc încă o dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Claudeprofa Claudeprofa Avem o situatie: parintii sunt despartiti, nu divortati. Copilul minor sta la mama. Tatal nu participa cu bani la cresterea copilului. Daca se va incepe o ... (vezi toată discuția)
Stabilite pensie de intretinere- la pronuntare, creditorul va avea 26 de ani dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul unui proces pentru pensie alimentara,iar beneficiarul a implinit varsta de 26 de ani,el fiind student, si a depus cererea inainte cu 6 luni de a ... (vezi toată discuția)
De când încep să plătesc pensia alimentară? filip2015 filip2015 Bună seara! Cererea de divorț a fost înaintată în martie, divorțul s-a terminat, iar acum în noiembrie a ieșit hotărârea civilă. Întrebare: - ... (vezi toată discuția)