avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae_iliut

Activitate nicolae_iliut

Răspuns la discuția Uzucapiune locuinta
Singurul document prin care strabunicii lasa mostenire bunicilor casa ( 1966 ) este un testament. Alt act de proprietate nu cred ca mai exista. "Arborele genealogic" este mare din 1966 in prezent. Nu stim care mai traieste, pe unde sunt si care sunt pretentiile lor - desi nimeni nu s-a interesat de casa. Pana in prezent parintii mei au platit toate taxele, au investit in aceasta casa. In acest caz nu este mai scurta calea uzucapiunii?
Buna ziua,
Va solicit sprijunul in rezolvarea urmatoarei probleme:
Parintii mei locuiesc din 1967 in casa bunicilor lor ( strabunicii mei) decedati din 1966. Se poate face uzucapiune pe aceasta locuinta? ( avem o adeverinta de la primarie din care rezulta ca parintii mei au achitat taxele incepand cu 1967.
Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi dati un sfat in rezolvarea urmatoarei probleme:
Socrul meu detine 3/4 din casa cu act de proprietate. 1/4 apartine bunicilor lui. Din anul 1950 plateste impozit pe casa, a renovat casa, cu alte cuvinte s-a ocupat in totalitate de ea.
Ce solutii sunt pentru a trece si restul de 1/4 pe numele lui ( sa devina proprietar 100% pe casa ).
In speranta ca nu veti ocoli nici problema mea, va multumesc!
Buna ziua,
am "navigat" pe forum si nu am gasit minic referitor la problema mea asa ca va rog sa nu ocoliti acest mesaj.
Am firma de transport marfa pe extern ( Germania). Cele mai multe alimentari cu combustibil se fac pe extern. Exista vre-o lege sau o modalitate sa deduc TVA-ul ptr aceste bonuri de combustibil?
Multumesc anticipat!
Buna seara,
Am tot studiat forumul si nu am gasit nici un raspuns care sa ma lamureasca in problema mea, asa ca va rog sa nu ocoliti acest mesaj.
Copilul meu s-a nascut in data de 18.12.2010. Concediul post-natal se termina in data de 18.02.2011. Doresc sa raman in concediu ptr ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani ( conform vechii legi ) . Intrebarea este: DACA DUPA CEI 2 ANI SE MAI GARANTEAZA LOCUL DE MUNCA ( mentionez ca sunt angajata la stat - in invatamant)