avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate MarilenaVlad

Activitate MarilenaVlad

Am următoarea speta, in solutionarea careia va rog sa ma ajutati:
Cf. Legii nr.284/2010, n salariat al instituției noastre urmează a fi promovat în funcția de inspector de specialitate gradul II gradația 5 clasa de salarizare 49, aflată la gradul profesional imediat superior gradului de debutant.
Art.II pct.2 art.2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.80/2010 pentru completarea art.11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, precum şi pentru instituirea altor măsuri financiare în domeniul bugetar, aprobată prin Legea nr.283/2011 prevede că salarizarea personalului promovat în funcții se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcții similare din instituția/autoritatea publică în care acesta este încadrat.
Întrucât în cadrul instituției noastre nu se află în plată un post similar de consilier/expert/inspector de specialitate/revizor contabil/arhitect gradul II, rugăm să îmi precizați dacă la stabilirea drepturilor salariale ale persoanei ce urmează a fi promovată vom lua în considerare salariul aferent funcției de inspector de specialitate gradul II sau al funcției de inspector de specialitate gradul IV prevăzute de Ordonanța Guvernului nr.10/2008, în condițiile în care gradele IV și III ale funcției respective au fost eliminate prin actele normative ulterioare.
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua!
Am urmatoarea speta: O persoana nou-incadrata a avut încheiat cu DGMPS un contract de asigurari sociale in perioada 1999-2001.Potrivit inregistrarilor efectuate in carnetul de munca, în perioada respectiva persoana a avut calitatea de asigurat (PFA), fara a fi precizat temeiul legal potrivit caruia a fost incheiat contractul respectiv.
Ma intereseaza daca perioada in referinta poate fi considerata vechime in munca în vederea acordarii gradatiei si a drepturilor salariale aferente (cf.Legii nr.284/2010).
Am studiat Legea nr.83/1995, respectiv Legea nr.130/1999, dar acestea nu precizeaza daca un contract de asigurari sociale confera asiguratului drepturi privind vechimea in munca in vederea acordarii sporului de vechime.
De asemenea, as dori sa aflu daca opinati ca Legea nr.19/2000 a venit, la intrarea sa in vigoare, cu noutati legate de calculul vechimii in munca (pt.acordare sporului de vechime) asiguratilor .
Multumesc!
Intrebarea mea este legata de acordarea claselor de salarizare suplimentare pentru functiile de conducere. Din normele date in aplicare legii (exemplul nr.1), precum și din textul legii (art.11) nu rezulta ca se acorda clase suplimentare in functie de vechimea in munca pentru personalul de conducere. În acest caz, pentru functii de conducere se acorda doar gradatie, fara acordarea implicita a claselor corespunzatoare lor?