avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Activitate Sharpshooter

Activitate Sharpshooter

Am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni , am sa rog persoanele cu pregatire juridica sa raspunda doar. Relatez faptele pe scurt cat mai complet posibil: Am executat in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabila investita cu titlu executoriu un apartament , pentru o creanta pe care fostul proprietar mi-o datora . Am luat apartamentul in contul datoriei platind o diferenta , prin licitatie la biroul executorului judecatoresc. Apartamentul al carui proprietar am devenit prin licitatie avea restante la intretinere 4200 ron. Asociatia de proprietari nu are o hotarare definitiva impotriva fostului proprietar in baza careia sa obtina acesti bani , deci fostul proprietar este dator aceasta suma . La afisier in dreptul apartamentului al carui proprietar am devenit apare in continuare restanta 4200 de lei desi eu sunt proprietar de o luna. Am fost la asociatie sa lamuresc problema si cei de acolo nu vor sa modifice afisierul pe modtiv ca nu s-a astins datoria . Mentionez ca nu mi-a cerut nimeni sa achit aceasta datorie care nu este a mea .
Am deschis aceasta discutie , pentru a gasi raspuns la urmatoarele intrebari:
1) Este normal ca numele meu sa fie asociat cu aceasta datorie daca nu este datoria mea?
2) Daca lunile viitoare nu platesc intretinerea , cum trece restanta ? o adauga la datoria veche pentru care se percep deja penalitati? Cum calculeaza mai departe penalizarile?
3) De unde stiu eu ca nu ma trezesc cu cine stie ce datorie ulterior ?
4) Ce are de castigat asociatia daca mentine la afisier acesta datorie ? Fostul proprietar nu o va plati , are domiciliul in Belgia si de aici greutatea desfasurarii unui proces. Daca nu mai apare la avizier datoria nu dispare ramane in actele contabile deci fostul proprietar va trebui sa o plateasaca pana la urma .
5) Ce pot face juridic si legal pentru a obliga asociatia sa nu mai asocieze datoria veche 4200 ron cu numele meu , si implicit sa afiseze decat ceea ce datorez de cand sunt proprietar . Multumesc anticipat. Am mai pus aceasta intrebare poate nu atat de calt ca si acum astept raspuns si va multumesc anticipat . Toata stima mea !
Răspuns la discuția Datorii la intretinere
Nu ati inteles esenta . Nu ma intereseaza datoriile , nu sunt ale mele nu le platesc eu ,ma intereseaza ca aceste datorii sa nu mai fie asociate cu numele meu , nimic mai mult . Ma intereseaza un instrument cu care sa fortez asociatia sa modifice foaia de la afisier. Nu am patit nimic , nu am cumpart un imobil grevat de datorii, am cumparat imobilul la licitatie . pentru ca asociatia nu a avut hotarare definitiva impotriva fostului proprietar pentru neplata intretinerii executorul nu a avut in ce baza sa dea diferenta de bani la asociatie . Deci eu nu datorez nimic nimanui , ma intereseaza cum sa fac sa inteleaga administratorul ca datoriile sunt ale persoanelor si nu ale bunurilor. Deci daca persoana care este datoare nu mai locuieste la adresa respectiva si acolo locuieste altcineva de ce sa apara datoria la avizier ca fiind a noului proprietar?
Am cumparat la licitatie de la un executor un apartament , care avea datorii la intretinere . Adminstratorul (asociatia de proprietari) nu vrea in ruptul capului sa scoata datoria de la avizier desi sunt bani pe care fostul proprietar ii datoreaza , aceasta datorie apare la apartamenrul meu in dreptul numelul meu . Am fost la asociatie si administratorul nu vrea sa inteleaga sa nu mai asocieze datoria cu numele meu . Ce pot face legal ? mentionez ca nu mi-a pretins sa platesc acesti bani pentru ca este constient ca nu este datoria mea dar nici nu vrea sa renunte la afisarea acestei datorii alaturi de numele meu . Fostul proprietar este in strainatate , si recuperarea banilor este aproape imposibila in conditiile in care asociatia nu are o hotarare definitiva impotriva fostului proprietar.
Va multumesc
Va mulumesc pentru raspunsurile oferite as vrea sa va mai intreb ce am de facut concret, avand in vedere ca va trebui sa ma deplasez in judetul unde am domiciliul , deplasare care presupune cheltuieli si batai de cap (invoiri de la serviciu si asa mai departe ) as dori sa rezolv din prima in ceea ce priveste actele sau procedura . Si as vrea sa va intreb : Cu ce acte trebuie sa ma przint? ce taxe am de pltit , unde sa ma adresez ? astfel incat sa reusesc sa depun si sa incep actiunea in accesi zi fara sa mai fie nevoie a revin alta data .
Am inteles ca ambii soti trebuie sa fie de fata , sa semneze , m-am decis sa urmez calea de divort in fata ofiterului starii civile . Este suficient sa merg acolo impreuna cu sotia mea cu buletinele si cu certificatul de casatorie? As vrea sa fi pregatit cu absolut toate actele sa nu fie nevoie sa mai fac alt drum .
Astept raspunsul Dumneavoastrasi va multumesc anticipat .
Am inteles in toate variantele va trebui sa apelez la institutiile statului din judetul in care am sau am avut ultimul domiciliu stabil. As vrea sa mai intreb daca la judecatorie se pronunta direct sau trebuie sa astept o peioada de 30 de zile (de gandire ) Am inteles ca la primarie si la notar voi astepta 30 de zile
Buna ziua , vreau sa intreb daca este obligatoriu ca procedura de divort sa aiba loc in acelasi judet , oras unde au partile domiciliul . In cazul de fata domiciliul din buletin este la 300 km distanta si presupune cheltuieli , am schimbat orasul dar nu am schimbat si domiciliul in buletin. Este valabil pentru ambii soti acelasi domiciliu la 300 km distanta de orasul in care locuim acum. Celelalte conditii pentru divortul de comun acord sunt indeplinite , casatoria este mai veche de 1 an , nu sunt copii, nu sunt bunuri imobile , ambii soti doresc divortul de comun acord. Astept raspunsul Dumneavoastra si va multumesc