Vecinul respectiv nu doreste sa folosim o cale amiabila pt. a ne intelege.Deja suntem in instanta iar dna presedinta ne-a dat un ultim termen pt. a decide ce suma sa-i oferim vecinului. Eu chiar nu stiu ce suma sa-i ofer. Din acest motiv va rog sa ma ajutati sa decid ce suma i s-ar cuveni avand la baza criteriile de mai jos:
- drept de servitute pe 20mp
-o data la 5 ani , 3 zile
-terenul respectiv costa in zona 2euromp
Buna ziua.Am cerut un drept de servitute de trecere pentru a-mi ingriji peretii, fiinda doi dintre peretii mei sunt pe linie de hotar.Instanta mi-a pus in vedere sa fac o propunere de cati bani i-as da vecinului meu pt a fi despagubit just. As dori sa va rog poate ma ajuta-ti dvs fiindca eu chiar nu stiu cat sa-i ofer.
datele sunt :
-dreptul de a intra pe terenul lui o data la 5 ani , pentru 3 zile
- ocup o suprafata de teren de 20mp
- mp in zona este 2 euro
Cati bani ar trebui sa-i dau eu pt a se considera despagubire justa?
Buna ziua . Va rog sa ma ajutati. In urma unei decizii definitive si irevocabile am fost obligata sa tai streasina casei. Dar daca tai toata streasina casei imi va cadea acoperisul. Din acest motiv nu am taiat toata streasina , am mai lasat aproximativ 15 cm. Acum vecinul meu mi-a facut dosar de executare silita , cerand instantei sa taie el si streasina ramasa. Va rog sa-mi spuneti ce pot face, cum pot convinge instanta sa- mi lase cei 15 cm din streasina, pentru a nu-mi cadea acoperisul? Va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc.
Mama mea este chemata personal la interogatoriu.Insa fiind foarte bolnava (cancer mamar cu metastaze) nu se poate prezenta. Eu, mandatara ei , am prezentat acte medicale, am spus ca mama vrea sa se prezinte la interogatoriu, insa cand sanatatea ii va permite( a fost operata si face chimioterapie) .Partea adversa a a spus ca acest lucru poate dura foarte mult. Am inteles ca fara motive temeinice , lipsa la interogatoriu poate fi considerata o marturisire. Boala mamei mele poate fi considerata motiv temeinic? Partea adversa a lasat interogatoriul la dosar. Pot cere ca interogatoriul sa aiba loc la locuinta mamei, sau pot depune raspunsurile mamei in scris ? Este vorba de un proces de executare silita. Va multumesc.