avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate fergus1

Activitate fergus1

Buna ziua.

As avea doua intrebari:
1. Activitatea de comert - facuta individual, fara salariati face parte din nomenclatorul activitatilor pentru care venitul net se stabileste pe baza de norme de venit - Legea 571, Art. 49, Aliniat 2?
2. Ce suma din activitatea de comert individual, fara salariati, reprezinta venitul brut, ce se declara la finante:
a) sumele total incasate sau b) numai adaosul comercial (rezultat din incasari minus pretul produselor achizitionate pentru vanzare)?

Multumesc.
Buna ziua.

Unui reclamant aflat sub exceptia lipsei calitatii si capacitatii procesuale active i se admite spre solutionare pe 06.12.2010 o cerere de chemare in judecata fara dovezi legal intemeiate, i se solutioneaza cererea printr-o sentinta civila din 21.05.2013, atacata tot de reclamanta in recurs.
In recurs instanta poate decide nulitatea absoluta a intregului proces, derulat de prima instanta in aceste conditii?
Instanta a respins cererea de recurs printr-o hotarare luata pe 12.12.2013 si mentine sentinta civila decisa de prima instanta, in vatamarea paratilor ce au atat calitatea cat si capacitatea procesuala activa fata de mostenirea invocata de reclamanta.

Cum, cand (daca exista termen limita) si in ce conditii se poate contesta hotararea pronuntata de instanta de recurs, ce mentine sentinta civila a primei instante?
Răspuns la discuția mostenire terenuri
nu, nu am avut copii. casnicia a fost sub 10 ani. mama sotiei traieste. sotia nu a avut frati, surori.
Răspuns la discuția mostenire terenuri
va multumesc. nu, nu sunt copii.
1. Din ce clasa de mostenire si ce grad de rudenie este sotul/sotia persoanei decedate?
2. Dupa decesul tatalui, prin certificatul de mostenire, fiica (fara copii) devine mostenitoare; dupa moartea acesteia, sotul supravetuitor are vreun drept la mostenirea dobandita de sotia sa din moment ce niciun alt act nu face aceasta dovada? - (decedata in iunie 2009)