Unui reclamant aflat sub exceptia lipsei calitatii si capacitatii procesuale active i se admite spre solutionare pe 06.12.2010 o cerere de chemare in judecata fara dovezi legal intemeiate, i se solutioneaza cererea printr-o sentinta civila din 21.05.2013, atacata tot de reclamanta in recurs.
In recurs instanta poate decide nulitatea absoluta a intregului proces, derulat de prima instanta in aceste conditii?
Instanta a respins cererea de recurs printr-o hotarare luata pe 12.12.2013 si mentine sentinta civila decisa de prima instanta, in vatamarea paratilor ce au atat calitatea cat si capacitatea procesuala activa fata de mostenirea invocata de reclamanta.
Cum, cand (daca exista termen limita) si in ce conditii se poate contesta hotararea pronuntata de instanta de recurs, ce mentine sentinta civila a primei instante?
din descrierea dvs, rezulta ca reclamantul a facut o actiune care s-a admis; tot el a facut recurs dar acesta s-a respins si s-a pastrat hotararea fondului.
Posibilitatile de actiune ale paratilor sunt destul de restranse daca acestia au fost legal citati la judecata recursului.
Singura sansa serioasa ar fi ca paratii sa nu fi fost legal citati ( sa fi fost citati la o adresa gresita ori cu un nume incorect, pentru o alta data sau la alta instanta etc). Daca s-a intamplat acest lucru atunci paratii pot face o contestatie in anulare. Aceasta cale de atac se poate face oricand inainte de executarea silita iar daca aceasta s-a declansat, in 15 zile de la primirea somatiei. Daca hotararea nu este susceptibila de executare silita, in 15 zile de cand contestatorul a luat la cunostinta despre hotarare dar nu mai tarziu de un an de la data ramanerii irevocaile a hotararii.
Proces omniasig
MAXIMMUSS
am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)