avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate cargomiu

Activitate cargomiu

care este procdura legala pentru acordarea acestui titlu onorific de "ambasador onorific al orasului X" ?

menţionez că sunt precedente :
municipiul Bucuresti a acordat acest titlu cântăreţei Cesaria Evora şi cântăreţului Al Bano Carrisi, iar municipiul Timişoara pentru dl. Ioan Holender.

potrivit Lrgii nr. 215/2001, privind administraţia publică locala se poate acorda doar titlu onorific de cetăţean de onoare al localitatii (art. 36 -8)


va multumesc
Răspuns la discuția Intabulare proprietate mostenita
in astfel de situaţii stiu ca exista o soluţii ...... am înţeles că cei de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară acceptă o "declaraţie pe proprie răspundere", din partea celui care este beneficiarul documentaţiei cadastrale.
Declaraţia se dă în faţa notarului public şi în document declarantul declară că terenul cuprins în planul de situaţie este cel real şi nu aduce vreo tulburare vecinului care nu vrea să recunoască semnând pentru bună vecinătate.
Totuşi, declarantul în faţa notarului trebuie să fie sigur că aspectele declarate corespund realităţii (şi la nevoie poate să şi probeze cu documente, martori, etc), căci în caz contrar intră sub incidenţa legislaţiei penale - referitor la falsul în declaraţii (lucru care nu este de dorit)

oricum vecinul care pretinde că i se cuvine acel teren trebuie să probeze cele afirmate, cu titlul lui de proprietate, însoţit de documentaţie cadastrală, intabulate la oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară
multumesc... sigur ca toate facturile au fost achitate la termen....... cat despre acele constante K1 si k 20, trebuie sa va spun ca initial serciile de furnizare au fost facturate in baza constantei "k1" ,iar in prezent furnizorul a emis o factura de reclaculare a energiei furnizate pe trei ani in urma, calculele efectuandu-se pe baza constantei k20.

valoarea energiei electrice calculate in facturi pe baza constantei "K1", creste de 20 de ori (valoric) daca se recalculeaza in baza constantei "K20"..... adica eu va trebui sa platesc pe trei ani in urma, de 19 ori valoarea totala energiei electrice (din facturile primite in acest timp)


astfel (cum spuneam si la inceput), intreb ce sansa mai am sa anulez in instanta acel proces verbal de analiza a abaterilor (la care ulterior s-a emis in urma contestatiei mele un proces de reanaliza nefavorabil), in conditiile in care au trecut aproximativ 3 luni calendaristice: si bineinteles ce sanse am sa anulez factura de reclaculare a enegiei consumate.

ma tem de invocarea unor exceptii procxesuale ....... si ma intreb cum ma apar impotriva acvestora
multumesc.....tocmai pentru ca sunt convins ca am dreptate in legatura cu cele mai sus aratate, consider ca nu am nici un motiv sa pltesc ceva in plus furnizorului....... insa eu imi voi permite sa nu pltesc (si voi fi linistit si in privinta asta) doar atunci cand voi obtine in instanta anularea facturii cu diferentele de plata solicitate de furnizou si voi obtine si anularea acelui proces verbal de analiza a abaterilor emis de acesta.

bineinteles ca neavand experienta procesuala eu incerc sa ma documentez si pe acesta cale: ce sanse am, ce strategie procesuala trebuie sa urmez, etc.

Pentru ca o actiune judecatoreasca daca nu este bine fundamentata este sortita esecului cu toata dreptatea pe care o am.

asa ca multumesc tuturor celor care imi pot da un sfat, referitor la cele prezentate la inceput. multumesc
as ruga foarte mult daca cineva poate sa ma ajute:

Sunt un consumator privat de energie electrica si am primit din partea furnizorului de energie electrica un "proces verbal de analiza a abaterilor", prin care s-a constatat ca o perioada de 3 ani energia electrica a fost furnizata si calculata in mod eronat pe baza unei constante specifice K1, in loc de K20; astfel furnozorul pretinde ca mai are de incasat de la mine o suma destul de frumusica.

Am contestat "procesul verbal de analiza a abaterilor" la sediul furnizorului in termenul de 15 zile (de care se facea vorbire in acel document), eu am motivat intre altele si faptul ca schimbarea acelei constante den k1 in k 20 nu mi-a fost notificata in nici un fel desi avea aceasta obligatie.

Bineinteles ca raspunsul a fost nefavorabil.
problema este ca de la primirea raspunsului am stat in pasivitate 3 luni calendaristice.
Intrebarea este: ce sanse mai am dupa acest termen sa solicit la instanta de judecata anularea facturii emise de furnizor cu privire la recalcularea abuziva a energiei furnizate si implicit anularea acelui proces verbal de analiza a abaterilor, (cateva sfaturi de natura procesual civila specifice situatiei prezentate mi-ar fi de mare folos ).

multumesc anticipat
daca datorita unor cauze de ordin obiectiv un functionar public nu a putut participa la examenul sau de promovare in grad...... in acest caz, angajatorul sau poate organza un nou examen? pot fi si alte consecinte in cazul in care angajatorul nu mai are posibilitatea sa organizeze examenul?

va multumesc,