avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... proces verbal de analiza a abaterilor (furnizare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

proces verbal de analiza a abaterilor (furnizare energie electrica)

as ruga foarte mult daca cineva poate sa ma ajute:

Sunt un consumator privat de energie electrica si am primit din partea furnizorului de energie electrica un "proces verbal de analiza a abaterilor", prin care s-a constatat ca o perioada de 3 ani energia electrica a fost furnizata si calculata in mod eronat pe baza unei constante specifice K1, in loc de K20; astfel furnozorul pretinde ca mai are de incasat de la mine o suma destul de frumusica.

Am contestat "procesul verbal de analiza a abaterilor" la sediul furnizorului in termenul de 15 zile (de care se facea vorbire in acel document), eu am motivat intre altele si faptul ca schimbarea acelei constante den k1 in k 20 nu mi-a fost notificata in nici un fel desi avea aceasta obligatie.

Bineinteles ca raspunsul a fost nefavorabil.
problema este ca de la primirea raspunsului am stat in pasivitate 3 luni calendaristice.
Intrebarea este: ce sanse mai am dupa acest termen sa solicit la instanta de judecata anularea facturii emise de furnizor cu privire la recalcularea abuziva a energiei furnizate si implicit anularea acelui proces verbal de analiza a abaterilor, (cateva sfaturi de natura procesual civila specifice situatiei prezentate mi-ar fi de mare folos ).

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cargomiu , utilizator 17:07, 28 Ianuarie 2011
Este greseala lor, nu a dvs. Nu trebuie sa platiti in plus nimic.
multumesc.....tocmai pentru ca sunt convins ca am dreptate in legatura cu cele mai sus aratate, consider ca nu am nici un motiv sa pltesc ceva in plus furnizorului....... insa eu imi voi permite sa nu pltesc (si voi fi linistit si in privinta asta) doar atunci cand voi obtine in instanta anularea facturii cu diferentele de plata solicitate de furnizou si voi obtine si anularea acelui proces verbal de analiza a abaterilor emis de acesta.

bineinteles ca neavand experienta procesuala eu incerc sa ma documentez si pe acesta cale: ce sanse am, ce strategie procesuala trebuie sa urmez, etc.

Pentru ca o actiune judecatoreasca daca nu este bine fundamentata este sortita esecului cu toata dreptatea pe care o am.

asa ca multumesc tuturor celor care imi pot da un sfat, referitor la cele prezentate la inceput. multumesc
Cereti neaaparat companiei furnizor sa va explice ce reprezinta acel factor/constanta si de ce a fost modificat.
Ce valoare au cele doua constante si cum se aplica ?
In mod normal s-ar putea nici sa nu existe asa ceva.

Ca sa aveti catig de cauza, in principiu nu ar trebui decat sa dovediti ca ati achitat la timp facturile pe parcurs. Nu ar trebui sa se ajunga pana la expertize asupra modificarii acelei constante.
multumesc... sigur ca toate facturile au fost achitate la termen....... cat despre acele constante K1 si k 20, trebuie sa va spun ca initial serciile de furnizare au fost facturate in baza constantei "k1" ,iar in prezent furnizorul a emis o factura de reclaculare a energiei furnizate pe trei ani in urma, calculele efectuandu-se pe baza constantei k20.

valoarea energiei electrice calculate in facturi pe baza constantei "K1", creste de 20 de ori (valoric) daca se recalculeaza in baza constantei "K20"..... adica eu va trebui sa platesc pe trei ani in urma, de 19 ori valoarea totala energiei electrice (din facturile primite in acest timp)

astfel (cum spuneam si la inceput), intreb ce sansa mai am sa anulez in instanta acel proces verbal de analiza a abaterilor (la care ulterior s-a emis in urma contestatiei mele un proces de reanaliza nefavorabil), in conditiile in care au trecut aproximativ 3 luni calendaristice: si bineinteles ce sanse am sa anulez factura de reclaculare a enegiei consumate.

ma tem de invocarea unor exceptii procxesuale ....... si ma intreb cum ma apar impotriva acvestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Aura Pop Aura Pop Buna ziua am pe rol la judecatoria Constanta un process prin care solicit anularea procesului verbal de contraventie , anularea dispozitiei de ... (vezi toată discuția)
Enel nu mi-a mai emis factura din luna mai Sissy2022 Sissy2022 Buna ziua, Sunt abonat casnic Enel la energie electrica si gaze naturale. Problema mea este la energie electrica. Mie pe acest an mi-a fost emisa o ... (vezi toată discuția)