Pai primarul stie, ce sa mai. Vrea cu tot dinadinsul sa le demoleze, ca sa fie mai "estetic". Daca era garaj fara acte, nu comentam nimic. Dar nu este, si am platit pt el. Vreau sa imi recuperez banii macar daca nu se lasa din a le demola. Are voie primaria sa face ce face? am vreo lege de partea mea?
Buna ziua,
am un garaj in proprietate, cumparat in urma cu 1 an jumate. Constructia este facuta cu atutorizatie si este intabulata. Vanzarea/cumpararea a fost facuta notarial. Terenul pe care este construit este concesionat de la primariei, contractul fiind inca valabil pana in 2017. Toate taxele sunt platite la zi. Luna trecuta am achitat taxa de concesiune pana in decembrie 2014. Saptamana trecuta am gasit pe usa o instiintare de la Politia Locala sa ma prezint la primariei cu toate documentele de la garaj. Acolo mi-au spus ca acea baterie vor sa o demoleze. In ziar a aparut o declaratie a primarului si viceprimarului care spune "garajele de pe acea strada vor fi demolate pana saptamana viitoare" si sustine ceva de genul "chiar daca sunt proprietari pe constructie tereneul este al primariei". Ce pot face in cazul asta? Daca le trebuie terenul.... si-l iau si asta este. Faptul ca isi iau terenul iainte de termul din contractul de concesiune, nu le impune nicio obligatie de despagubire? Eu am platit o suma considerabila pe garaj + notar. Concesiunea am platit-o acum o luna pt tot anul, banii mi i-au luat si acum ma dau afara. Pot sa imi recuperez macar o parte din bani dati pe garaj? (Nota: 3.500 EUR garaj, ~900RON notar 410 RON concesiunea pe anul 2014).
InTimisoara sunt 8600 de garaje. Doar 5200 sunt cu acte in regula, celelate sunt ilegale. Stau in piciore doar pentru ca nu s-a sesizat /nu a deranjat pe nimeni incat sa fie demolate. Cifrele sunt luate din mai multe articole din presa. Deci, vreau un garaj din categoria celor 5200 :).
Cu ce acte imi atesta vanzatorul ca acel garaj este construit legal, si ca este proprietar cu drept de vanzare?
Buna ziua,
Sunt din Timisoara, doresc sa cumpar un garaj. Cu ce acte imi atesta vanzatorul ca acel garaj este construit legal, si ca este proprietar cu drept de vanzare?
Am vbt la telefon cu persoana si mi-a spus ca "terenul este in concesiune de la primarie- numai ce si-a prelungit contractul de concesiune pe inca 10 ani, constructia este legala".
Va multumesc pentru informatii.
Am nevoie de un sfat. Imi pare rau ca nu e vb de o suma mai mare. Facea vre-o diferenta daca era sunma mai mare? :P
Buna,
Ma poate ajuteti ajuta va rog cu un sfat in urmatoare problema:
Masina mi-a fost lovita din spate, in timp ce eram oprit la cedeaza trecere. Am fost la asigurari impreuna cu cel care m-a lovit, s-a deschis dosarul de dauna, cel vinovat a primit dovada de reparatie. Dauna nu este ireparabila, insa din cauza ca valoarea masinii mele este evaluata f jos(dacia berlina 11 ani vechime 220.000 Km), pragul de dauna totala este f jos de asemenea. (~1700 RON). Valoarea reparatiei este de ~1800 RON. Din puntul de vedere al asiguratorului, masina este dauna totala. Sunt tentat sa accept suma, si sa o repar eu ajutat de tatal meu.
Intrebaea mea este ce se intampla in urmatorele scenarii:
Accept "dauna totala" si imi repar masina. Peste un timp sunt lovit din nou. Merg la asigurari. Este posibil sa nu mai fiu despagubit pe motiv ca am masina a fost catalogata "dauna toata"?
Imi expira polita de asigurare. Vreau sa o pelungesc. Este posibil sa nu mi-o mai pelungeasca pe motiv ca in baza de date seria masinii figureaza ca a fost despagubita pentru "dauna totala"?