avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare garaj, constructie autorizata & intabulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare garaj, constructie autorizata & intabulata

Buna ziua,
am un garaj in proprietate, cumparat in urma cu 1 an jumate. Constructia este facuta cu atutorizatie si este intabulata. Vanzarea/cumpararea a fost facuta notarial. Terenul pe care este construit este concesionat de la primariei, contractul fiind inca valabil pana in 2017. Toate taxele sunt platite la zi. Luna trecuta am achitat taxa de concesiune pana in decembrie 2014. Saptamana trecuta am gasit pe usa o instiintare de la Politia Locala sa ma prezint la primariei cu toate documentele de la garaj. Acolo mi-au spus ca acea baterie vor sa o demoleze. In ziar a aparut o declaratie a primarului si viceprimarului care spune "garajele de pe acea strada vor fi demolate pana saptamana viitoare" si sustine ceva de genul "chiar daca sunt proprietari pe constructie tereneul este al primariei". Ce pot face in cazul asta? Daca le trebuie terenul.... si-l iau si asta este. Faptul ca isi iau terenul iainte de termul din contractul de concesiune, nu le impune nicio obligatie de despagubire? Eu am platit o suma considerabila pe garaj + notar. Concesiunea am platit-o acum o luna pt tot anul, banii mi i-au luat si acum ma dau afara. Pot sa imi recuperez macar o parte din bani dati pe garaj? (Nota: 3.500 EUR garaj, ~900RON notar 410 RON concesiunea pe anul 2014).
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:35, 23 Martie 2014
Notificati-i de urgenta, puneti un afis pe gard sau pe garaj, mergeti in audienta la un primar, ceva.
Cam mult la notar...
Pai primarul stie, ce sa mai. Vrea cu tot dinadinsul sa le demoleze, ca sa fie mai "estetic". Daca era garaj fara acte, nu comentam nimic. Dar nu este, si am platit pt el. Vreau sa imi recuperez banii macar daca nu se lasa din a le demola. Are voie primaria sa face ce face? am vreo lege de partea mea?
Aveti de la Constitutie la dreptul civil, dar nu e o lege numai pentru dv., sunt o serie de articole de coroborat.
Nu conteaza ce stie primarul, nici n-am crezut ca se darama fara sa stie el... dv. faceti ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare ,,urgenta" garaj cotimanis cotimanis Buna ziua!In municipiul Mangalia s-a inceput cu mare fast demolarea garajelor.Au inceput sa trimita somatii in care se invoca art.3 si 33 din legea 50/1991 in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa demolez un garaj, in urma notificarii date de primaria ... Ovi_Wan Ovi_Wan Cum pot sa demolez un garaj, in urma notificarii date de Primaria Timisoara? Mentionez ca am titlu de proprietate inscris in CF si am platit impozitul aferent ... (vezi toată discuția)
Proprietari diferiti pe teren si constructie Andreea_81 Andreea_81 Terenul aferent garajului pe a carui constructie sunt proprietar, teren aflat pana adineaori in proprietatea Primariei, a fost retrocedat. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)