avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Proprietari diferiti pe teren si constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Proprietari diferiti pe teren si constructie

Terenul aferent garajului pe a carui constructie sunt proprietar, teren aflat pana adineaori in proprietatea Primariei, a fost retrocedat. In cazul in care nu pot cadea de acord cu noul proprietar asupra vanzarii sau inchirieriii terenului, ce drepturi are noul proprietar al terenului?

Poate demola garajul, avand in vedere ca este proprietatea mea (constructia)?

Ma poate obliga sa demolez garajul?

Ma poate evacua din garaj?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:16, 15 Iunie 2012
Nu este o lucrare cu caracter durabil pentru a va prevala de dreptul de superficie .Fiind o constructie mobila , provizorie proprietarul terenului va poate obliga sa o ridicati .
Multumesc pentru raspuns.

Am omis sa precizez ca garajul se afla in baterie de garaje, are pereti din beton comuni cu ai garajelor vecine, si acoperis din beton. Prin urmare nu poate fi ridicat, ci doar demolat , ceea ce echivaleaza cu distrugerea in totalitate a bunului proprietatea mea (care este intabulat, are CF separat, si a fost cumparat odata cu apartamentul).

In aceste conditii, nu ar trebui macar sa fiu despagubita pentru ca sunt obligata sa imi distrug proprietatea?

Am nevoie de autorizatie de demolare, avand in vedere ca nu este o lucrare cu caracter durabil?
Incercati sa vindeti garajul proprietarului terenului. Asa va recuperati investitia sau o parte din aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare baterie de garaje de pe terenul personal 99AHH 99AHH Buna ziua, Am nevoie de sfaturi pentru desfiintarea unei baterii de garaje de pe terenul personal. Mentinez ca garajele au fost construite cu autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Probleme garaj alexander.dominic alexander.dominic am cumparat acum 3 ani un garaj in zona baba novac.primaria a incercat sa il demoleze, mai exact o baterie de 7 garaje.norocul nostru este ca avem autorizatie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un garaj cumparat acum 3 ani, cu jumatate din terenul pe care este construit restituit unei persoane particulare arbune arbune Buna ziua, In urma cu 3 ani am cumparat cu contract de vanzare-cumparare un garaj construit legal pe un teren al Consiliului Local Galati. Ulterior am ... (vezi toată discuția)