avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Desfiintare baterie de garaje de pe terenul personal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Desfiintare baterie de garaje de pe terenul personal

Buna ziua,
Am nevoie de sfaturi pentru desfiintarea unei baterii de garaje de pe terenul personal. Mentinez ca garajele au fost construite cu autorizatie de constructie provizorie acum 40 ani. Proprietarii plateau chirie pe teren si impozit pe constructie la primarie.
Intre timp terenul s-a retrocedat si desii primaria a informat proprietarii garajelor de situatie, nimeni nu a facut nimic. Care sunt urmatorii pasi pe care sa ii urmez? Cum pot desfiinta eficient garajele ? Ii pot soma pe proprietari sa plateasca chirie pentru terenul ocupat?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:27, 5 Martie 2020
Redactati o notificare prin care ii somati pe proprietarii garajelor ca in termen de X zile sa incheie cu dvs contract de inchiriere pentru terenul de sub garaj, informandu-i totodata ca in cazul in care nu dau curs cererii va veti vedea nevoit sa va adresati instantei de judecata pentru a-i obliga sa demoleze/ridice garajele de pe teren pe propria lor cheltuiala.
Atat timp cat a fost dispusa masura dezafectarii garajelor automat chiriasii detin obligatia legala sa respecte hotararea primariei
Notificati oficial chiriasii cu obligatia eliberarii terenului in termen de X zile-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Notificarea este obligatorie prin executor judecatoresc?
Nu, dar este de preferat pentru eventualitatea in care destinatarii nu semneaza de primire - spre deosebire de factorul postal, executorul poate afisa notificarea pe usa imobilului, procedura considerandu-se completa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari diferiti pe teren si constructie Andreea_81 Andreea_81 Terenul aferent garajului pe a carui constructie sunt proprietar, teren aflat pana adineaori in proprietatea Primariei, a fost retrocedat. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune miab miab Un notar poate incalca dreptul de preeptiune cu buna stiinta ?Am un garaj in baterie si proprietarul terenului vinde la toti proprietarii de garaje terenul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot desființa o construcție fără autorizație pe cheltuiala autorilor? LAURA4628 LAURA4628 Acum cand am devenit proprietar , am constataat faptul ca fostii proprietari inpreuna cu un vecin , au edificat niste trepte de beton pe surafata de teren care ... (vezi toată discuția)