avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme garaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme garaj

am cumparat acum 3 ani un garaj in zona baba novac.primaria a incercat sa il demoleze, mai exact o baterie de 7 garaje.norocul nostru este ca avem autorizatie de construtie (mentionez ca nu e provizorie) inca din anul 1970 cand a fost construite.acum mai bine de cateva luni terenul din spatele garajelor a fost vandut iar un colt din acel teren se afla sub garajul meu.Propietarul terenului doreste sa demoleze coltul garajului din moment ce se afla pe terenul lui.Ce pot face ca sa opresc demolarea?Dumneavoasta in cazul de fata cum a-ti proceda?daca se demoleaza , adica daca ia coltul acela practic nu se mai poate parca o masina in garaj.

o seara placuta tuturor
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 01:21, 7 Iunie 2008
In primul rand, trebuie sa va dea in judecata pentru a obtine demolarea(ridicarea constructiei), insa daca aveti autorizatie de constructie, va putea obtine cel mult despagubiri pentru suprafata ocupata de terenul dumneavoastra. Si dumneavoastra, prin actiune reconventionala puteti cere ca instanta sa va recunoasca un drept de superficie pentru terenul de sub garaj.
Este necesara efectuarea unei expertize pentru a se stabili daca, intr-adevar ati ocupat terenul acestuia.

Proces pentru a vi se recunoaste dreptul de superficie puteti porni independent de actiunea lui, insa, dupa parerea mea, ati cheltui mai putin pentru ca el ar plati taxa de timbru mai mare si expertiza.
A spus ca ma va da in judecata, dar nu ea (propietara) ci Banca de la care a luat banii pentru teren.Cand au venit de au facut masuratori au venit vreo 2-3 companii una era a bancii BCR parca, daca am inteles eu bine.Daca un imobil are peste 30 de ani de cand se afla amplasat pe un teren , acel teren nu intra in posesie, parca asa ceva era vorba.
Cum sa va dea in judecata banca? Chiar daca banca are instituita ipoteca pentru garantarea imprumutului, n-are treaba cu terenul ocupat de dumneavoastra. N-are calitate procesuala activa si n-are nici un interes sa va dea in judecata. Cu ce i-ar profita asa ceva?

Uzucapiunea de 30 de ani se refera la folosinta de indelunga durata, ca mod de dobandire a proprietatii, insa dumneavoastra ati obtinut garajul prin construire, nu prin folosinta de indelunga durata. Puteti obtine un drept de superficie pentru terenul de sub garaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daramare garaje VERONICA56 VERONICA56 Locuiesc intr-un oras unde din ordinul primariei se darama garajele construite pe teren inchiriat de la primarie. Garajul meu a fost construit cu autorizatie ... (vezi toată discuția)
Actiunea superficiarului impotriva proprietarului SpiritofIditarod SpiritofIditarod Buna ziua, in ciuda faptului ca am pregatire juridica, faptul ca de multi ani profesez intr-un domeniu foarte restrans al dreptului m-a lasat cu o expertiza ... (vezi toată discuția)
Poate fi demolat un garaj pentru care exista autorizatie de constructie? ContSters17970 ContSters17970 In 1980 a fost obtinuta o autorizatie de constructie pt un garaj situat la o adresa Eliberarii nr. 11, la care este atasata o schita cu constructiile ce il ... (vezi toată discuția)