avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate odadrian

Activitate odadrian

Răspuns la discuția Pensie anticipata partial
Bun, inceteaza. Eu vreau sa stiu daca e legal sa am pensie si sa lucrez cu contract cu Glovo. Nu vreau sa vina ANAF si sa spuna ca trebuie sa returnez banii de la Glovo. Ce spune legea?
Răspuns la discuția Pensie anticipata partial
Contract de munca, pe o ora, salariu 288 lei, la Glovo
Am depus dosarul de pensie anticipata partial pe 12 mai. Vreau sa intreb urmatorul lucru: in prezent am un contract pe o ora in livrari. Acesta influenteaza pensia? Adica trebuie sa renunt la acest contract sau se poate derula in continuare?
Răspuns la discuția Glovo şi şomajul
Eu am intrebat daca pot sa am somaj si in acelasi timp sa fac Glovo. Daca obtin alte venituri, se suspenda somajul. Deci ce spune legea? Asta vreau sa stiu.
Dacă mi s-a încetat CIM cu art. 31 alin. 3 şi vreau să intru în şomaj, trebuie să închid contractul şi cu Glovo?
„După cum se arată în literatura de specialitate , impreviziunea a apărut în materia contractelor administrative, în în baza teoriei continuităţii serviciilor publice, consacrată de activitatea Consiliului de stat francez, această teorie putând fi definită astfel : atât timp cât circumstanţe independente de voinţa contractantului şi imprevizibile în momentul perfectării contractului administrativ bulversează economia fără ca prin acest demers să facă imposibilă executarea şi antrenează un deficit pentru contractant, acesta, rămânând în întregime ţinut strict de a urma executarea obligaţiilor sale, are dreptul de la administraţie la un ajutor pentru a depăşi dificultăţile survenite, preluând în sarcină o parte din deficitul provocat de circumstanţe.“
R.Gh. Geamănu, Clauza de hardship în contractele comerciale internaţionale, Editura Hamangiu, Bucureşti , 2007 , p. 47 şi infra nota 2, p. 47.

Vreau să întreb dacă este corectă fraza: „...rămânând în întregime ţinut strict de a urma executarea obligaţiilor sale...“ sau dacă poate fi reformulată altfel ca să fie înţeleasă în context.
Mulţumesc.