avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partial

Am depus dosarul de pensie anticipata partial pe 12 mai. Vreau sa intreb urmatorul lucru: in prezent am un contract pe o ora in livrari. Acesta influenteaza pensia? Adica trebuie sa renunt la acest contract sau se poate derula in continuare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:01, 25 Mai 2021
Ce fel de contract aveti in derulare, de munca etc. ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Contract de munca, pe o ora, salariu 288 lei, la Glovo
La data comunicării deciziei de pensionare anticipată parțială , c.i.m. va înceta de drept.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bun, inceteaza. Eu vreau sa stiu daca e legal sa am pensie si sa lucrez cu contract cu Glovo. Nu vreau sa vina ANAF si sa spuna ca trebuie sa returnez banii de la Glovo. Ce spune legea?
Pensia anticipata partiala nu se poate cumula cu veniturile din salarii.

Pensia anticipata partiala se poate cumula cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta florinovici florinovici De ce in legislatie se spune ca la iesirea la pensie la limita de varsta trebuie sa-ti inchizi contractele de munca, iar cand am fost la casa de pensii, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Decizie acordare pensie anticipata partial dutuolivia dutuolivia 1.contractul de munca inceteaza din data deciziei de pensionare anticipat ? 2. un salariat mai poate lucra in sistem privat dupa pensionare anticipata ? (vezi toată discuția)