avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate makanaki06

Activitate makanaki06

Dacă am 46 ani și 20 ani de sistem ca ofițer ma pot pensiona? Chiar și anticipat?
Vi se pare normal sa se dea la un inculpat într-un dosar penal pentru furt calificat 1 an și 4 luni de închisoare fiind recidivist având în vedere ca are peste cel puțin 5 condamnări tot pentru furt calificat? Mie unul mi se pare ca doar în România se poate intimpla asa ceva.
Trebuie sa te prezinți obligatoriu la un dosar care sunt parte vătămată pentru furt calificat? Unde nu am cerut nimic decât sa își facă justiția dreptate.
Pe data de 9.09.trebuie sa ma prezint la judecatoria sector 3. Am primit o citație în care spune ca pot sa ma prezint cu un avocat sau mi se da un avocat du oficiu. Ce spuneți ca este mai bine sa angajez un avocat care trebuie sa îl plătesc eu...De la cel inculpat am înțeles ca este recidivist și nu cred ca are sa îmi plătească onorarile.

Av. Liviu Voinea a scris:

Da ,are dreptul.

Daca insa insista si dupa ce il refuzati,in unele circumstante se poate considera hartuire,art. 208 Cod Penal.

Are dreptul de a ma suna? După ce i-am spus ca nu avem ce discuta ma sunat un mediator.
Da
Poate un deținut încarcerat sa sune din penitenciar fiind ca parte vătămată într-un dosar care nu este finalizat???

Și de unde poate avea numărul meu de telefon?
Un deținut poate sa sune dacă ești parte victima din detenție. De unde poate ști nr. de tel?
Pai cum sa de-a daca eu am spus clar că unul este plecat din țară și altul este paralizat la pat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Părinții.

Declarația cine trebuie sa o de-a la notar?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sa va spuna cei de la politie.
Va poate cere declarație notariala.