avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate Liadore

Activitate Liadore

Multumesc. Poate m-am exprimat gresit: Casa scarilor spre apartamentul nostru 10,78 mp proprietate individuala, Acces pod doat din interiorul locuintei noastre. Proprietate trecuta in CF:
mansarda, casa scarilor, hol total suprafata 78,7 mp. Partile indivize comune in cote :fundatie, pereti, plansee, racorduir plus cota teren. Notarul ne explicase ca in principiu am putea inchide din punctul in care incepe proprietatea noastra asupra scarilor, Partea de pod este doar accesibila noua cu urcare din interior, deci implicit sintem responsabili de acoperis.
Sintem proprietarii unui mansarde(appartament la mansarda) situat intr-un bloc cu 3 locuinte. In Contract si in CF este specificata proprietatea asupra casei scarilor ( nu mai exista alt apartament), hol si apartament. Casa Scarilor este inclusa in mp ai proprietatii. In segmentul casei scarilor specificate ca fiind proprietatea noastra se afla un geam. Vecinul nostru de la etajul inferior acceseaza permanent acest segment si deschide geamul cind doreste el si inspecteaza holul de la intrarea noastra in apartament unde noi avem un raft ptr. pantofi si mai lasam legumele cumparate fiindca balconul nostru nu poate fi acoperit. Vecinul sustine ca aceasta casa a scarilor care duce spre noi si este specificata ca proprietate a noastra si inclusa in metri patrati cumparati este comuna si ca noi nu avem nici un drept de depozitare. Curatenie insa nu face aici si nici nu a participat la renovarea acestui parti. De asemeni sustine ca si acoperisul este parte comuna desi nu este specificat ca atare in contract ( numai fundatia, pereti, plansee si racorduri sint comune cf. contract). Are dreptate? ( este avocat si in permanenta cauta ceva)
Multumesc. Inteleg ca avem sorti de izbinda, chiar daca cel care a ocupat boxa abuziv ar avea-o intabulata? El sustine ca la cumparare vinzatorul i-a aratat acea boxa ca fiind a lui!!!
Ce se intimpla cu boxa, care de fapt este libera, insa a fost ocupata de un locatar cu pretentia ca el are dreptul la 2 boxe avind apartamentul cel mai mare/plati cele mai mari. Asociatia nu ar putea sa-l evacueze din aceasta boxa pe care o ocupa fara drept? Atunci situatia ar fi reglementata, fiecare avind boxa lui si nu ar fi necesara actionarea in judecata unde niciodata nu stii daca iesi in cistig sau nu, chiar daca dreptul tau este evident.
Multumesc, am notificat ocupantul. dar nu a reactionat. Am vorbit si cu celalalt, care ocupa doua boxe, dar fara rezultat. In bloc numarul de boxe corespunde numarul apartamentelor care au drept la boxa. Chiar daca boxa noastra a fost ocupata abuziv, exista in bloc alta box de fapt libera, care insa si-a insusit-o altul (cel cu 2 boxe).Noi avem un desen (nestampilat, executat de mina) care face parte din actele de vinzare-cumparare la acea data. Schita si in special marimea indicata nu stim daca se potriveste 100% cu boxa avuta ( nu am verificat la acea data).
Deci daca vrem sa actionam in instanta cine trebuie dat in judecata?
Impreuna cu apartamentul s-a dobindit(1994) si proprietatea asupra unei boxe la subsolul blocului.- dovada actele de proprietate din care reise dobindirea valorica a boxei. Boxa ne-a fost predate de fostul proprietar imrpeuna cu cheile.
Boxa a fost folosita de noi, lucrurile noastre fiind depozitate acolo. Nelocuind permanent in acest apartament , el fiind utilizat ptr. petrecerea vacantei, nu stim exact data la care d-l X, care a cumparat apartamentul Nr. 28 din acelasi bloc acum 2 ani, a ocupat boxa noastra, indepartind lacatul si bunurile noastre, fara informarea Asociatiei de locatari, sustinind ca este boxa lui dobindita prin cumparare. La constatarea ocuparii abuzive a boxei noastre am informat Asociatia de locatari care ne comunica ca nu are nici o evidenta asupra boxelor, ele fiind nenominalizate. Cunoscut este insa faptul ca fiecare aparatment are si o boxa in proprietate indiferent de marimea lui, cu exceptia garsonierelor care nu au boxe. De asemeni este cunoscut ca un proprietar isi revendica 2 boxe, a doua boxa ocupind-o pe motiv ca are apartamentul cel mai maresi contribuie si cel mai mult la cheltuieli
O solutionare prin intelegere sau prin Asociatie nu am putut obtine. Cum se poate rezolva redobindirea proprietatii? Ce poate face Asociatia de locatari prin prisma noi legislatii?
In urma schimbarii CAEN-urilor avem CAEN 1629 Fabricarea altor produse din lemn. La data infiintarii societatii pentru tipul de activitate mentionat nu era necesar aviz de mdeiu. Nu stim acum daca dupa schimbare CAEN-ul 1629 implica aviz de mediu. Rog info.
Dorim sa extindem portfoliul nostru de produse cu lampi produse din lemn cu abajururi de hirtie. Dorim sa stim de ce certificari/inregistrari /avize etc avem nevoie pentru a putea comercializa produsele in spatiul UE. Care sint institutiile la care trebuie sa ne adresam.
Un salariat si-a obtinut decizia de pensionare dupa 47 ani, 9 luni si 27 zile de munca. Virsta lui este de 60 ani si 4 luni. Pensia obtinuta este de 784 lei lunar, punctul de pensie 732,80 lei. Salariatul are calificarea de lacatus mecanic si a lucrat multi ani si ca sef atelier, functia fiind trecuta si in cartea de munca. Salariatul este nemultumit de aceasta pensie considerind-o prea mica in raport cu anii lucrati. El doreste sa conteste decizia dar nu stie care ar fi baza legala a contestatiei sale.
Ce recomandati in acest caz. Nu vrea sa mearga in audienta sub motiv ca nu intelege iar Casa de pensii oricum nu va decide impotriva ei.
Multumesc. Activitatea din atelier pentru zilier se rezuma la manipulare marfa si intretinere curatenie curte si cladire.
Ptr. aceste activitati se pot utiliza zilieri in prelucrarea lemnului ( i si j nu specifica domeniul in care se pot exercita aceste activitati).


DOresc sa utilizez zilieri in cadrul productiei noastre, care vor cara lemnele, materialele finite din atelier in depozit. Unul dintre aplicanti implineste 15 ani pe 03.08.11. Intrebari:
- Se admit zilieri in acest cadru? ( deci nu agricultura etc)
- Care este procedura legala pentru a-i utiliza
- Pot folosi zilieri sub 16 ani
Multumesc.