avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei de pensie

Un salariat si-a obtinut decizia de pensionare dupa 47 ani, 9 luni si 27 zile de munca. Virsta lui este de 60 ani si 4 luni. Pensia obtinuta este de 784 lei lunar, punctul de pensie 732,80 lei. Salariatul are calificarea de lacatus mecanic si a lucrat multi ani si ca sef atelier, functia fiind trecuta si in cartea de munca. Salariatul este nemultumit de aceasta pensie considerind-o prea mica in raport cu anii lucrati. El doreste sa conteste decizia dar nu stie care ar fi baza legala a contestatiei sale.
Ce recomandati in acest caz. Nu vrea sa mearga in audienta sub motiv ca nu intelege iar Casa de pensii oricum nu va decide impotriva ei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:37, 28 Martie 2012
Valoarea pensiei depinde de salariile avute pe intreaga perioada de cotizare.Sa ceara de la casa de pensii buletinul de calcul.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Spuneti-i domnului asa: ca pensia nu are legatura cu perioada lucrata, ci cu veniturile realizate. Cu cat veniturile sunt mai mari si pe o perioada mai mare de timp, cu atat cuantumul pensiei este mai mare.

In paranteza fie spus, domnul nu a lucrat 47 de ani, 9 luni si 27 zile de munca - ar insemna ca lucreaza de la 12 ani. Probabil a lucrat in grupe de munca si a primit perioade suplimentare, perioade care nu aduc si venituri pentru ca nu au cum sa aduca.

Spuneti-i sa conteste decizia de pensie la Comisia Centrala de Contestatii, in termen de 30 de zile de la comunicare. Contestatia se depune la casa de pensii care a emis decizia si se adreseaza Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. Nu trebuie sa precizeze o baza legala in contestatie, este suficient sa scrie ca este nemultumit de cuantumul pensiei. Comisia Centrala de Contestatii va analiza tot dosarul si va emite o hotarare in solutionarea contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie NicoletaAnton NicoletaAnton Buna ziua, Am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns: Nu inteleg de ce valoarea pensiei tatalui meu, care a iesit la pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie PAULA.NUTA PAULA.NUTA as dori sa stiu pot sa fac cerere de recalculare de pensie ptr k sunt nemultumit citi bani primesc? M-am intilnit cu colege de servici care au lucrat cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata andr1984 andr1984 Buna ziua, tatal meu a formulat cerere la casa de pensii Iasi pt a primi pensie anticipata. A primit o decizie de acordare a pensiei anticipate prin care i-a ... (vezi toată discuția)