Un salariat si-a obtinut decizia de pensionare dupa 47 ani, 9 luni si 27 zile de munca. Virsta lui este de 60 ani si 4 luni. Pensia obtinuta este de 784 lei lunar, punctul de pensie 732,80 lei. Salariatul are calificarea de lacatus mecanic si a lucrat multi ani si ca sef atelier, functia fiind trecuta si in cartea de munca. Salariatul este nemultumit de aceasta pensie considerind-o prea mica in raport cu anii lucrati. El doreste sa conteste decizia dar nu stie care ar fi baza legala a contestatiei sale.
Ce recomandati in acest caz. Nu vrea sa mearga in audienta sub motiv ca nu intelege iar Casa de pensii oricum nu va decide impotriva ei.
Spuneti-i domnului asa: ca pensia nu are legatura cu perioada lucrata, ci cu veniturile realizate. Cu cat veniturile sunt mai mari si pe o perioada mai mare de timp, cu atat cuantumul pensiei este mai mare.
In paranteza fie spus, domnul nu a lucrat 47 de ani, 9 luni si 27 zile de munca - ar insemna ca lucreaza de la 12 ani. Probabil a lucrat in grupe de munca si a primit perioade suplimentare, perioade care nu aduc si venituri pentru ca nu au cum sa aduca.
Spuneti-i sa conteste decizia de pensie la Comisia Centrala de Contestatii, in termen de 30 de zile de la comunicare. Contestatia se depune la casa de pensii care a emis decizia si se adreseaza Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. Nu trebuie sa precizeze o baza legala in contestatie, este suficient sa scrie ca este nemultumit de cuantumul pensiei. Comisia Centrala de Contestatii va analiza tot dosarul si va emite o hotarare in solutionarea contestatiei.
Calcul pensie
NicoletaAnton
Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns:
Nu inteleg de ce valoarea pensiei tatalui meu, care a iesit la pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie
PAULA.NUTA
as dori sa stiu pot sa fac cerere de recalculare de pensie ptr k sunt nemultumit citi bani primesc?
M-am intilnit cu colege de servici care au lucrat cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
andr1984
Buna ziua,
tatal meu a formulat cerere la casa de pensii Iasi pt a primi pensie anticipata. A primit o decizie de acordare a pensiei anticipate prin care i-a ... (vezi toată discuția)