am si eu o "nedumerire" in legatura cu obligativitatea concilerii sau a medierii: avand in vedere modificarile aduse Codului de procedura civila, art 720 indice 1 are in vedere litigiile intre profesionisti!
soferul care cheama in judecata societatea de asigurari nu cred ca se poate incadra in definitia "profesionistului".
si atunci de ce sa fie obligat sa parcurga procedura prealabila?!
dacareglementarea anterioara punea accentul pe obiectul litigiului - comercial, evaluabil in bani, in reglementarea actuala se pune accent pe "participanti" - profesionisti:
Art. 8
(1) Notiunea de profesionist prevazuta la art. 3 din Codul civil include categoriile de comerciant, intreprinzator, operator economic, precum si orice alte persoane autorizate sa desfasoare activitati economice sau profesionale, astfel cum aceste notiuni sunt prevazute de lege, la data intrarii in vigoare a Codului civil.
as dori sa stiu daca in cazul in care realizez transport pentru angajatii unei societati- in baza unui contract- am nevoie de licenta de traseu (mentionez ca detin licenta de transport).
va multumesc!