Buna ziua,
revin cu o actualizare a spetei de mai sus si anume: am aflat ca mama a facut un contract de intretinere cu sora mea, pe toata cota ei din mostenire. ce se poate face in acest caz? sau se mai poate contesta intr-un fel?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am următoarea speță: suntem 3 surori și mama trecute în certificatul de moștenire a unei case, recent am aflat că mama a cedat partea ei prin donație unei surori. Putem contesta actul de donație ca și drept care ne a fost încălcat la moștenire?
Vă mulțumesc!
Bunica mea a avut doi baieti, dintre care unul este tatal meu. Amandoi au murit. Avem un titlu de propietate pe numele ei. Suntem in viata 5 nepoti cu drept de mostenire.
Cum se imparte cele 2 hectare si 1300 mp, la 5 persoane?
Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii?
Mentionez ca un frate nu mai este in viata.
Va multumesc frumos!
Cei din asa zisul comitet au angajat o contabila pentru scara A si face calculul doar pentru scara A. Nu exista stampila pe chitanta ce o elibereaza cand primesc banii la scara A. Nu stiu cum e angajata contabila, deoarece nu exista personalitate juridica pentru scara A, e verificat.Facturile conform raspunsului dat de RADET vin la asociatia mama, si presedinta blocului nu stiu cum le defalcheaza, nu am acesasta informatie. Da, exista doua liste de intretinere. Nu stiu de ce s- a inteles ca nu ne achitam cotele de intretinere, acest lucru l am facut lunar in contul deschis la trezorerie. Pot face acest lucru ca locatar, e legal.
Buna seara,
Intrebarea mea este urmatoarea: cui pot face o sesizare cu privire la ilegalitatiile din cadrul asociatiei de locatari unde locuiesc?
Scara A, unde locuiesc eu s a separat de scara B, fara baza legala, 4 persoane s au erijat in comitet si incaseaza ilegal intretinerea. Eu si inca o familie am refuzat sa platim in aceste conditii, plata facand-o la trezorerie in contul asociatiei. Problema mare este ca cei de la scara A ne considera restantieri si nu iau in calcul bani pe care noi ii avem achitati la zi.
Sper ca nu am fost neclara.
Multumesc!