avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate ceciortan

Activitate ceciortan

Va multumesc!
Stimate Doamne, Domni, am un gust foarte amar in legatura cu reglementarea pe cale amiabila a unui accident soldat, desigur cu pagune materiale. In fapt, tatal meu, a efectuat manevra de intoarcere in intersectie semaforizata, pe cularea verde, dupa ce s-a incadrat corespunzator, s-a asigurat, respectiv a efectuat manevra, in conditii de siguranta, in acel moment. Din pacate, cand era deja aproape de fonalizarea manevrei, un autoturism din spate, foarte grabit, a iesit din coloana, a patruns oe contrasens, urmarind sa faca mai rapid manevra de schimbare a directie de mers spre stanga, moment in care l-a lovit pe tatal meu, in lateral stanga, dreptul portierei stanga fata.
[EDITAT] ne a informat ca este culpa comuna si citeaza art. 54 Cod rutier.
Ce putem face pentru restabilirea normalitatii si a se face dreptate? Care este culpa tatalui meu? Ce putem face, pana la actionarea in judecata?
Buna seara! O speta interesanta.. o persoana in varsta a vandut un apartament catre o nepoata si nepot cu clauza de uzufruct si ingrijire pe perioada vietii.
Cu toate ca nepoata era majora si avea capacitate deplina de exercitiu, nepotul era minor si a fost reprezemtat in procesul de vanzare cumparare de mama lui.

In ce conditii se poate anula acest contract?
Ce sanse sunt sa contesti un PV depasire viteza in localitate cand contraventia a fost determinata cu ajutorul radar tip pistol?
Stimate Doamne, Domni,

Va rog sa impartasiti cu mine, parerile dvs legate de urmatorul subiect:

Sotia mea a fost transferata in cadrul aceleiasi societati dintr-un post in altul, cu caracter operational, de dispecerat unde lucreaza ture de noapte in regim 12/24, cu un nivel inalt de stress.

Pe parcursul lunilor in care a lucrat in acest post, au aparut afectiuni, legate de factorii de stress prezenti in noul post, consecintele legate de starea de sanatate fiind relevate in acte medicale legale.

Intrebarea mea este, avind in vedere cele prezentate, si recomadarea medicului pt schimbarea postului, putem face o cerere la Directorul Dept. respectiv De[pt resurse umane pt mutarea intr-un alt post cu nivel de stres mai redus? Este aceasta cerere legala vis a vis de Codul Muncii? Care sunt riscurile?

Va multumesc anticipat,
Cristian
Răspuns la discuția Divort / depresie
A cheltuit 8000 usd exclusiv din diurna mea si 3000 euro din banii pe care ii numeste, ai ei. Oare a avut suficient pt 4 luni? Eu zic ca da si mai zic ca isi bate joc de mine. Depresia este clar regizata. Ramine de vazut de ce?

Multumesc pt mesaj si ... mai astept si alte comentarii. CC
Buna Dimineata, Adresez acest mesaj comunitatii de avocati cu dorinta de a ma lamuri intr o problema foarte delicata - Sunt navigator si sotia mea a cheltuit foarte mult din banii familiei, in lipsa mea, as putea spune fara discernamint si in incapacitate de a justifica cheltuieleile. Mai mult, pe linga acest fapt, am gasit si datorii la toate utilitatile si lucruri din casa amanetate. In incercarea mea de a afla cum s au cheltuit banii, m am lovit de crize de isterie si de expresii de genul " ce, nu ai incredere in mine? Pt ca am insistat in a afla modul in care s-a risipit munca mea, sotia mea s-a internat cu concursul unui medic psihiatru, in Sanatoriul de Nevroze, Predeal, acuzind o depresie. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in cazul in care intentionez sa divortez, poate conta acesta depresie pe care sincer o consider trucata, cum de altfel au fost si alte crize de isterie din experienta noastra comuna. Eu nu intentionez sa ma folosesc de aceasta situatie, insa poate fi folosita impotriva mea? Multumesc, CC