avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate ismerima

Activitate ismerima

buna ziua
diurna externa pt olanda este de 35 euro, asa mi-a spus contabila si asa a inregistrat in documente. prin alte parti am citit ca la firmele private, srl, este posibil fixarea valorii la 35x2.5 adica approx 87 euro; prin alte parti s-a precizat ca firma trebuie sa fie pe profit ca sa acorde diurna aceasta mai mare; altii au spus ca nu esti conditionat de profit poti fi si in pierdere si tot poti da pana la 2.5x35 euro.
va rog sa ma lamuriti care este adevarul, deoarece intentionez sa maresc un pic diurna dar nu vreau probleme din partea organelor de control.Va multumesc pt ajutor!
sant asociat si administrator
Răspuns la discuția imprumut asociat
eu nu am prea inteles textul de lege.
Deci, un SRL nu poate imprumuta administratorul cu suma mai mare de 5000 euro, dar poate da imprumut o suma mai mica ? Ce se intampla in cazul unui control inopinant, de la garda de exemplu. Am auzit ca trebuie sa le arati suma in cauza, daca o cer.
la o deplasare in strainatate de 7 zile, pt care se face o dispozitie de plata din casa catre persoana care pleaca in valoare de 8000 lei iar la intoarcere suma nu este acoperita in totalitate de bonuri dar este cheltuita, cum se trece in casa? ce se poate intampla in cazul unui control de la garda financiara.
Este obligatoriu sa justifici pana la ultimul banut, sau exista o portita pe undeva?