avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dispozitie de plata pt deplasari in strainatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dispozitie de plata pt deplasari in strainatate

la o deplasare in strainatate de 7 zile, pt care se face o dispozitie de plata din casa catre persoana care pleaca in valoare de 8000 lei iar la intoarcere suma nu este acoperita in totalitate de bonuri dar este cheltuita, cum se trece in casa? ce se poate intampla in cazul unui control de la garda financiara.
Este obligatoriu sa justifici pana la ultimul banut, sau exista o portita pe undeva?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:52, 22 Ianuarie 2011
Justificarea cheltuielilor se face pe baza unu decont. Daca suma cheltuielilor nu acopera valoarea avansului acordat,diferenta trebuie restituita in caseria societatii.

Este obligatorie justificarea banilor luati ca avans . Banii societatii nu pot fi folositi in interes personal. Sunteti salariat al societatii ,sau asociat in firma?
sant asociat si administrator
Ar exista o solutie daca ati creditat societatea si aveti inca bani de recuperat din societate. Intrebati contabilul ce sold aveti in cont 455.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa bani casierie Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot opera o lipsa destul de mare din casierie. Banii sunt cheltuiti in mod normal, de la luna la luna, doar ca nu am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare decont luubers luubers buna ziua, am urmatoarea situatie: - un sofer pleaca ca in cursa; la plecare i se da un avans de 500 euro. -la intoarcere preda decontul si cheltuielile in ... (vezi toată discuția)
Bonuri in valuta sain sain Administratorul unei firme pleaca in concediu in strainatate.La plecare a cumparat valuta din banii din caseria societatii.La intoarcere a adus bonuri de ... (vezi toată discuția)