avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Lipsa bani casierie
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Lipsa bani casierie

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum pot opera o lipsa destul de mare din casierie. Banii sunt cheltuiti in mod normal, de la luna la luna, doar ca nu am documente justificative, sunt bonuri pierdute....etc. Probleme de organizare eficienta interna pe care ma chinui sa o pun la punct odata pt totdeauna. S-a strans o suma frumusica si nu stiu ce sa fac cu ea, cum s-o justific. Repet, problema a fost lipsa de atentie asupra banilor cheltuiti, cine si unde.....au fost diurne acordate dar fara documente.....Pot face ceva retroactiv?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 12:26, 9 Aprilie 2013
Cum sa faceti ceva retroactiv? Dupa asemenea intrebare imi dau seama ca nu aveti destula experienta in acest domeniu.

Verificati daca in soldul conturilor 455 sau 462 sunt inregistrati bani ai asociatului societatii. Cum au fost inregistrati, pe ce baza si apoi spuneti-i acestuia ca ii diminuati suma cu care a creditat societatea cu aceasta suma lipsa in casierie. Despre ce suma este vorba totusi?
Exista ordine de deplasare vechi, stampilate de beneficiari dar neinregistrate. A fost acordata diurna dar DP neinregistrat in contabilitate. A fost facuta treaba fizic, dar nu si scriptic. Pe fuga totul. Pt ca nu am experienta in acest domeniu am pus aceasta intrebare. Ca sa stiu daca se poate sau nu face ceva. Banii s-au cheltuit pe cheltuieli de zi cu zi, dar nu s-au inregistrat documentele. Acum am descoperit si eu care este de fapt cauza lipsei in casierie. Nu a urmarit nimeni sa iasa asa. Este o greseala, stiu.
Voi verifica si 462, caci la 455 nu are ce sa fie, firma e pe pierdere, asociatul nu a luat nimic si nici nu a depus bani in unitate. Mai pot face ceva sau nu?
Multumesc.
Buna dimineata,

Nu aveti decat sa inregistrati plata din casierie a deconturilor si ordinelor de deplasare. La momentul acesta. Cel putin, va reglati soldul la casa.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold casa constanta.sandu constanta.sandu Buna ziua. Am in soldul casei suma de 13279 lei mi se pare mare. Va rog sa-mi spuna cineva daca , este normai sau nu si daca, nu este ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Sold cont 5311 la 31.12.2012 denisa2011 denisa2011 buna seara, am o sc cu toate datoriile la zi cu toti clenti la zi, singura mare problema este ca in caserie are 180.000 lei. ce pot eu sa fac cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Avans delegatie pvcc pvcc Buna ziua,ma intereseaza cum pot da un avans pt. delegatie si o inregistrez in reg. de casa...eventual cum iau bani inapoi daca bani dati nu depasesc ... (vezi toată discuția)