avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate virgilbodic

Activitate virgilbodic

Va multumesc pentru ajutor si trebuie sa recunosc faptul ca n-am stiut de existenta Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2013.
Cu deosebit respect,
Virgil Bodic
tudorvaleriu a scris:

Daca citeati in continuare vedeati ca nu mai exista nici o posibilitate de interpretare:

Art. 170
(1) Pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat in conditiile art. 95 se aplica un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat si valoarea unui punct de pensie in vigoare la data inscrierii la pensie, actualizata cu rata medie anuala a inflatei pe anul 2011.

(2) Incepand cu anul 2013, castigul salarial mediu brut realizat, prevazut la alin. (1), este cel definitiv, cunoscut in anul precedent celui in care se deschide dreptul la pensie pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul National de Statistica.
...




Va multumesc din suflet pentru raspuns si as dori sa-mi indicati unde pot gasi aceasta varianta a textului pentru ca pe net am gasit variante care m-au determinat sa apelez la specialistii in domeniu .
Cu stima,
V.Bodic.
,,Art. 170. - (1) Pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat in conditiile art. 95 se aplica un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data."
Se pare ca aici s-a omis expresia ,,pe economie" care trebuia scrisa dupa cuvintele:castigul salarial brut.Consider ca aceasta e o eroare care poate da nastere la interpretari.
Cum se aplica art.170 daca in anul precedent castigul mediu brut realizat a fost zero?
Răspuns la discuția FONDUL PROPIETATEA
Multumesc pentru informatie!
Cu stima,
Virgil
Avand in vedere ultimele reglementari,daca suntem absolventi de cursuri superioare la zi, putem sa ne luam gandul de la pensionarea anticipata.
Mai pot spera intr-o minune? Se mai lucreaza la dosare? Sie cineva cate dosare s-au solutionat de la incererea activitatii fondului?:(