avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie anticipata?

sunt nascut in martie 1953,am 58 de ani,am in jur de 35,36 de ani de munca,pe cartea de munca.....pot iesi la pensie anticipat???multumesc!
Cel mai recent răspuns: virgilbodic , utilizator 23:29, 24 Ianuarie 2011
Anticipat la 60 de ani,daca indepliniti conditia de stagiu de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 60 de ani,conditia de stagiu fiind de 35 de ani,fara stagiu asimilat.Limita de varsta la 65 de ani.
Avand in vedere ultimele reglementari,daca suntem absolventi de cursuri superioare la zi, putem sa ne luam gandul de la pensionarea anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata cu 35 de ani contributie lumimor lumimor Sotul meu are 54 ani.Este nascut in 15-09-1956.Are o vechime in munca de 35 ani ,din care 3 in grupa 1 de munca.Cand s-ar putea pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie bobocea.mihai56@yahoo.com bobocea.mihai56@yahoo.com Sint nascut in 1953 ,am 40 ani vechime neintrerupta si 18 ani lucrati in grupa a 2a .Cind pot iesi la pensie (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ginutza 1955 ginutza 1955 Sunt nascuta(F) in 1955 luna Dec.ziua28 cand pot iesi la pensie (anticipat sau partial anticipat) si cu ce penalizare?Mentionez ca am o vechime de 38 ani si 8 ... (vezi toată discuția)