avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Activitate andreicostel

Activitate andreicostel

In primul rand, multumesc pentru raspunsuri. Inteleg ca legea permite si pana la 26 de ani, dar hotararea judecatoreasca pe care o am imi indica varsta de 25. Probabil daca ajung in instanta, pot cere prelungirea acestei limite. Oricum, sper sa nu am probleme la toamna, pentru ca am inteles ca cei de la casele de pensii care apartin de MAI sau MApN au niste reguli interne (tacite) prin care nu s-ar acorda pensie pe parcursul celei de-a doua facultati. Daca se va intampla acest lucru, ce ma sfatuiti sa fac? Sa dau in judecata casa de pensii sau parintele sau exista alta cale de atac? Sau sa incerc sa cer o lamurire scrisa din timp?

AVLIL a scris:

Puteti obtine si in timpul celei a doua facultati; nu inteleg cum de ati primit in timpul masterului, nu prea sunt cursuri de zi...


Un master facut la zi presupune trei zile pe saptamana cursuri, proiecte, mult studiu individual pentru elaborarea lucrarii de disertatie:), iar legea nu specifica tipul de cursuri, cat timp sunt acreditate.


Multumesc inca o data!


Buna ziua,

Deschid aceasta discutie in legatura cu o pensie de intretinere.

Anul acesta o sa absolv cursurile de master, iar din toamna as dori sa ma inscriu la o alta facultate-zi. As putea sa mai iau pensie de intretinere de la tatal meu biologic sau trebuie sa urmez un doctorat? Mentionez ca am o hotarare judecatoreasca in care este amintit faptul ca pensia trebuia sa o primesc pana la finalizarea studiilor, dar NU mai tarziu de 25 de ani impliniti (acum am 24). De asemenea, pensia imi este oferita prin Casa de pensii sectoriala a Ministerului Administratiei si Internelor, tatal fiind pensionat (nu stiu daca are vreo importanta).

Va multumesc pentru raspunsuri,

Andrei.
Buna ziua,

Am un SRL-D care a fost infiintat anul trecut. La acea vreme, am angajat o persoana pentru a putea plati impozit pe venit (3%), specific microintreprinderilor. Din cate am inteles, din februarie, microintreprinderile nu mai sunt obligate sa aiba angajati. Aveti idee daca se aplica si in cazul SRL-D-urilor? Daca da, trebuie sa depun vreo cerere la Registrul Comertului sau se aplica automat?

Mentionez ca nu am primit nici o subventie de la stat (acei 10.000 euro) si AIPPIMM nu ma obliga sa am angajati.

Va multumesc frumos pentru timpul acordat!
Buna ziua,

Am gasit un model de contract de comodat pentru sediu social pentru un SRL Debutant (vedeti mai jos) care ma pune sa completez cu nume SRL, si sa specific ca e in curs de constituire. Dar cum el are statutul asta (in curs de constituire), nu am de unde sa stiu ce nume va avea SRL-ul, pentru ca eu voi face trei propuneri la ONRC. Este obligatoriu sa apara trecut SRL-ul in partea asta, cand sunt clarfificate doar partile contractului? La obiectul contractului, o sa specific ca este pt birou.

Va multumesc de raspuns!

Între părţile:
_______________, de cetăţenie română, domiciliat în Bucureşti, ......., în calitate de comodant, şi
S.C._______________S.R.L., persoană juridică română în curs de constituire cu sediul în Bucureşti, Str._______, nr._____, bl._____, sc.______, et._____, ap._____, sector____, reprezentată de Administrator______, de cetăţenie română, domiciliat în Bucureşti, Str....., în calitate de comodatar,

Multumesc pentru raspunsuri. Eu indeplinesc ambele conditii, dar partenera mea nu si pe cele de student. In schimb, ne incadram la debutanti:).
Seara frumoasa!
Buna seara,

Vreau sa-mi deschid un SRL Debutant in parteneriat cu o persoana din Bucuresti. Eu am buletinul in alt oras. Intrebare: Credeti ca pot sa deschid alaturi de ea acest SRL in Bucuresti?

In plus, daca imi deschid un SRL pe baza facilitatilor pe care le primeste un student, pot sa ma asociez cu alta persoana, chiar daca nu mai este la facultate, dar sa primesc si toate beneficiile?

Va multumesc pentru raspunsuri,

Andrei
Buna ziua,

Am varsta de 22 de ani si sunt masterand la zi. In prezent, primesc pensie alimentara de la tatal meu biologic, care din luna februarie 2012 va fi pensionar.
Imi puteti spune daca voi putea lua pe mai departe pensie alimentara din pensia pe care o va avea el? Daca da, ce ar trebui sa fac? (trebuie sa ma duc la casa de pensii si cu ce acte? hotararea judecatoreasca din timpul in care era angajat inca mai este valabila?) Daca mai doriti detalii, va rog sa mi le solicitati.

Va multumesc pentru raspuns mult,

Andrei.
later edit: Am gasit raspuns:(

Buna seara!
Doresc sa-mi depun un dosar pentru a primi pensia militara de urmas.
Sunt student, la zi, am pana in 26 de ani, dar am un contract de cedare de drepturi de autor. Am citit legea 164/2001, dar nu scrie nimic cum ca pensia de urmas se da doar in conditiile in care nu as avea un alt venit. In schimb, mi se cere o declaratie pe proprie raspundere ca nu am un alt venit. Este posibil asa ceva? Unde apare in lege aceasta precizare?

Va multumesc mult pentru raspunsuri!