avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate ket2100

Activitate ket2100

Am infiintat o asociatie de proprietari pe o strada de duplex-uri in localitatea Floresti, jud. Cluj. Ne-a fost foarte greu pentru ca o perioada de timp toti pe care ii intrebam ne raspundeau ca asociatiile se fac doar la blocuri, dar pana la urma ...uite ca s-a putut. Proprietatea comuna o reprezinta strada, pe care o avem in coproprietate la care avem cota parte fiecare proprietar si canalizarea. Canalizarea strazii a fost construita mai jos decat magistrala localitatii si pentru aceasta solutia constructorului a fost sa se monteze o pompa electrica care sa deverseze in magistrala apa care ajunge peste un anumit nivel. Deci, fiecare proprietar de pe strada plateste odata apele uzate la factura de apa si apoi energia electrica pecare o consuma pompa care transporta apele uzate in canalizatia magistrala. Intrebari:
-pompa electrica a canalizarii si toata instalatia electrica aferenta nu este proprietatea asociatiei ci a constructorului care a construit casele de pe strada. cum putem face ca , legal, aceasta sa devina bun al asociatiei? Mentionez ca acel constructor nu mai poate fi contactat si nu este cetatean roman, iar pompa electrica este bransata la un consumator persoana fizica;
-exista posibilitatea ca serviciul de apa-canal al localitatii sa preia si canalizarea noastra?

Ca o continuare a povestii...Dupa ce au fost construite casele pe strada noastra, constructorul a mai construit cateva case ale caror canalizare au cuplat-o la canalizarea noastra. Cum putem face ca si ceilalti proprietari, care nu fac parte din asociatia noastra, sa participe la cheltuielile de intretinere, reparatii si plata curentului pentru pompa electrica a canalizarii? Pot ei adera individual la asociatia noastra pentru a putea imparti cheltuielile?

Sunt constient ca aceasta situatie nu este normala si constructorul nu trebuia lasat sa predea lucrarea in acest mod, dar trebuie sa pornim de la faptul ca s-a ajuns aici si ca trebuie sa mergem inainte, pentru ca inapoi nu putem da timpul. B-)
Răspuns la discuția Inmatriculare moped
trebuie sa mergi la RAR
Gabrielle Monique a scris:

Contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta este reglementata prin Ordinul 12 din 25 februarie 2011, emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, a fost stabilita la valoarea de 0,02294 lei/kwh (inclusiv TVA) si a intrat in vigoare la data de 1 aprilie 2011. Calculul acesteia se face prin inmultirea valorii unitare a contributiei ( lei/kWh) cu cantitatea de energie electrica activa ( kWh) facturata, respectiv consumata .
Toti cei care avem incheiate contracte de furnizare a energiei electrice suntem obligati la plata acestei contributii.


Acum am vazut si eu aceast BIR, cu titlul de contributie. Da unde scrie pentru ce suntem obligati sa platim aceasta contributie?Mi se pare un abuz grosolan (sper ca nu am facut un pleonasm) sa taxezi ceva pe care consumatorul nu l-a solicitat si ...de fapt ce nu exista. Adica inalta eficienta. Urmataoarea taxa pe care o sa o puna este probabil cea pentru bonusurile personalului care lucreaza in energie. Eu stiu ca pretul unitatii de energie electrica trebuie sa cuprinda tot ce se consuma ca energia sa ajunga la un consumator. Trebuie sa facem ceva ca acest abuz sa inceteze. [editat]
tulceanul a scris:

chichite avocatesti !!!!! oamenii aceia si-au facut datoria din sarcinile de serviciu.recalcularea este legala.legea a fost aplicata. daca se schimba legea tot ei o vor pune in aplicare. ca o datorie de serviciu.


multumesc pentru raspuns....dar, oamenii care sunt lezati de o lege nedreapta, cu actiune retroactiva, trebuie sa se apere cumva, nu?
Buna ziua! Am o intrebare legata de actele intocmite de casa militara de pensii. Decizia de pensionare din decembrie 2010, pe langa faptul ca este emisa de catre Serviciul de pensii militare, in loc de Casa sectoriala de pensii, conform legii 119, mai are o problema. Acest act de care depind veniturile pensionarilor militari, este semnat de catre un director adjunct prin semnatura indescifrabila. Cum se poate ca un asemenea act sa aiba doar o semnatura si nu si numele celui care poarta raspunderea pentru acel act? Mentionez ca Decizia initiala de pensionare era semnata de catre: seful sectiei de stabilire pensii militare si drepturi sociale, seful serviciului de pensii militare si drepturi sociale si aprobata de catre directorul adjunct al sectiei financiar contabile, deci 3 persoane care garanteaza corectitudinea si legalitatea actului.
De asemenea, in urma contestarii Deciziei de pensionare ( adica pensia recalculata conform legii 119/2010) am primit raspuns dupa peste 90 de zile de la inregistrarea contestatiei. Bineinteles, contestatia era respinsa, dar de asemenea exita doar semnaturile in dreptul Presedintelui comisiei, a celor 4 membri si a secretarului. Intrebarea este aceeasi: Nu exita obligativitatea ca inainte de a semna un document, sa fie scris si numele celui care il semneaza? Altfel eu inteleg ca documentul a fost semnat de portar, femeia de serviciu si 2 soferi, nu de persoane care au functii si nume. Din cate stiu eu, cel putin documentele militare au acesata obligatie.... Si mai mult nu comentez despre profesionalismul acestor domni. Si intrebarea care apare si in titlul subiectului: In cazul in care un act este intocmit necorespunzator, aceasta nu atrage nulitatea actului? Bineinteles, nulitatea nu se subintelege, dar in cazul unui proces, pot avea castig de cauza? Multumesc! Sunt sigur ca multi dintre pensionarii militari vor beneficia de raspunsul la acest topic.