Ea isi permite sa-si cumpere o locuinta,dar nu vrea.Stie ca nu ne putem permite s-o dam in judecata,ceeea ce se putea dovedi ca are banii suficienti sa-si cumpere una.Ii asiguram un dormitor sa locuiasca in el si daca vrea sa plece ,sa plece.
De 3 luni ne tot zbatem,daca este apartamentul nostru ,de ce nu ne putem bucura de el si sa nu mai stam cu chirie?
Multumesc pentru raspunsuri la intrebarile mele. Ea sustine s-o lasam pana moare in acel apartament,care este cu 3 camere si sustine ca nu poate sa locuiasca cu nimeni. De aceea am intrebat,daca avem dreptul sa locuim si noi acolo,fara sa stam prin tribunale.
Mama i-a transferat ei conturile bancare si noi ramanand cu apartamentul si o dacie veche.Ea sustine tribunalul caci isi permite,avand o situatie ffff buna.
In luna februarie vazand cat de rea credinta este ,am fost la un executor judecatoresc si i-a trimis o cerere de evacuare,care logic nu a parasit imobilul.
Am consultat un avocat si ca s-o dau afar trebuie s- dau in judecata.
Problema este ca nu ne permitem sa stam prin tribunale si la 1 Aprilie nu mai am unde sa locuiesc cu familia,deoarece stam cu chirie si proprietara vrea sa vanda.
Pot locui acolo,in situatia ca nu mai am unde?
Nu pot sta cu chirie si sa ma judec si cu bunica.
Multumesc pentru raspuns.
Deci saptamana viitoare trebuie sa ridic buletinul.Dupa ce-l iau merg acasa si daca nu vrea bunica sa deschida usa ,ce fac?
Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa intram in casa ,nici actele casei si masinii nu ni le-a dat si nici acum nu ne da drumul la usa,spunandu-ne s-o dam in judecata.
Ne-am facut buletin pe acea adresa,intrebarea este daca avem dreptul sa locuim si noi in acel apartament?
Mentionez ca apartamentul este 1/2 al meu si 1/2 fratelui meu ,avem certificat de mostenitor,iar bunica nu are nimic prevazut cu mama,doar mutatie pe aceea adresa.Multumesc.
Dansa vrea sa-si bata joc de noi in continuare,de mici eram alungati la bunicii din partea tatalui.Ne-a spus ca are suficienti bani si doar cu jedecata vom beneficia de drepturile noastre.Apartamentul a fost cumparat de mama si bunica s-a mutat dupa aceea acolo.
Ne-a spus clar,ca ce avem de spus sa-i spunem la telefon.Dansa are mutatie acolo,n-am fost agreati de dansa de mici.Am fost si la executor judecatoresc si a refuzat termenul de evacuare.Dar nu vrem sa stam prin tribunal ,ci doar sa locuim si noi cu ea,ca noi suntem proprietari acum.
In urma decesului mamei am mostenit impreuna cu fratele meu un apartament .Am facut succesiunea dar nu putem sa intram in casa deoarece acolo locuieste bunica si nici nu vrea sa ne deschida usa. Nici acte nu a vrut sa ne dea pentru intocmirea succesiuni,spunandu-ne ca nu avem ce cauta pana nu moare dansa.Mentionez ca este un apartament cu 3 camere si noi stam cu chirie.Bunica dispune de banii in urma vanzarilor mai multor imobile.Putem sa locuim si noi acolo?
Batrana are domiciliul acolo,alti copii nu are,mama fiind unica ei fiica.Bunica nu ne-a suportat,de aceea am fost crescuti de bunicii din partea tatalui,ii stricam viitorul mamei(asta a fost mereu).Batrana are toti banii din vanzarile imobiliare si pensia depusi la cec.Ce obligatii am avea noi,care stam cu chirie pe unde apucam s-o intretinem si mai ales ca nu vrea decat la telefon sa vorbim si ne-a spus clar ca tot este al ei
Mama a detinut mai multe bunuri,pe langa buniri imobiliare pe care le-a vandut,a avut si mai multe conturi.Conturile au fost reziliate din 2009,mama a trecut banii pe numele bunicii.Noi am fost crescuti de bunicii din partea tatalui,iar cand bunica a decedat am fost dati in gria mamei.Bunica din partea mamei ne-a dat afara din casa de nenumarate ori ,ajungand sa stam pe unde am apucat. Acum ne interzice accesul in locuinta ,spunand ca dupa ce moare ea o sa putem avea dreptul.Ce cale sa urmam,mentionand ca noi nu avem locuinte sau alte bunuri in afara de apartamentul mamei care ne-a ramas,pe numele nostru.