avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate georgells

Activitate georgells

Multumesc mult pentru raspuns.
Ceea ce mai vrea sa stiu ar fi urmatorul lucru.Concluzia l-a care s-a ajuns e doar rezultatul cercetarii/analizei făcute doar de firma la care sunt eu asigurat sau cele doua firme de asigurare au colaborat si au ajuns împreună la această concluzie?

Ioan Ciobanu a scris:

Mia culpa.
Am vrut sa scriu ca daca vi se refuza deschiderea dosarului de dauna sau, dupa deschidere, vi se respinge dosarul (plata despagubirii) apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu

Multumesc mult domnu Ciobanu ,dar nu mi-e clara formularea din ultimul paragraf: "daca nu vi se refuza sau vi se respinge dosarul"

Ioan Ciobanu a scris:

Nu conteaza timpul trecut de la data producerii accidentului, ci cel de la data primirii notificarii ca dosarul de dauna introdus de conducatorul autotrenului a fost respins. Deschideti dosar de dauna la societatea de asigurare la care are conducatorul autotrenului polita RCA. Daca nu vi se refuza sau vi se respinge dosarul de dauna apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu

Pai, am fost la un centru de daune si m-am interesat si au spus ca nu are rost după 3 luni de zile sa mai introduc dosar de daune.

Da.

Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din dreapta incadrat pentru a-mi continua deplasarea inainte. In stanga mea,in urma cu 2-3 m fata de mine, pe banda de langa axul drumului circula un tir care in momentul cand s-a incadrat pentru a vira la stanga s-a indepartat de rondul sensului giratoriu lovindu-mi masina cu capul tractor in aripa stanga spate,apoi proiectandu-mi autoturismul cu toata partea laterala stanga in fata tirului, .In aceasta situatie fiind nu am avut altceva de facut decat sa ies pe usa din dreapta si apoi sa constat avariile produse. Bineinteles am facut poze cu pozitia masinilor .Problema este ca fiind la primul accident si fiind si in stare de soc nu am stiut cum sa procedez. Soferul tirului nu a vrut cu nici un chip sa isi recunoasca vina,astfel ca in final am incheiat constatul amiabil preluand vina asupra mea. Mentionez ca suntem din localitati la sute de km distanta si asigurati la societati de asigurare diferite. Soferul tirului cand a ajuns acasa s-a dus si a bagat dosar de daune pe polita mea de asigurari la societatea unde sunt eu asigurat. Am fost si eu contactat de societatea unde am eu masina asigurata si am fost chemat pentru a se constata pagubele la masina mea. Bineinteles inspectorul de la daune a facut constatarea pagubelor ,apoi mi -a cerut sa dau o declaratie cum a avut loc accidentul. Am dat declaratia respectiva si deasemenea am atasat si toate fotografiile pe care le-am facut la locul accidentului. S-a intocmit un dosar si apoi dosarul a fost trimis la Bucureşti la sediul firmei de asigurari.
Dupa 3 luni de zile am primit o notificare din partea societatii de asigurari cum ca accidentul s-a produs din vina soferului de tir iar dosarul de daune introdus de soferul tirului a fost respins.
Acum dupa 3 luni de zile de la data accidentului ce trebuie sa fac eu?
Pot introduce eu dosar de daune la firma lui de asigurari?
Eu nu voi factura nimic.Tot ce voi face este sa incarc cartea in format electronic pe platforma Amazon. In functie de vanzari , dupa ce vor opri taxele pentru IRS (30% din drepturile mele de autor, daca nu le trimit nr de identificare fiscal sau 10% daca le trimit acest nr de identificare fiscal) imi vor trimite si mie ceea ce mi se cuvine prin intermediul unor cecuri..Daca, sa presupun, incarc cartea in luna decembrie si se vor vinde cateva exemplare cand trebuie sa declar venitul la fisc? Dar daca e un venit de genul 200 dolari pe an , mai are rost sa declari ceva?
Multumesc mult pt.raspuns. Referitor la numarul EIN, Amazon nu mai accepta acest numar, in locul lui cerind un "tax identification number" din tara de origine, ceea ce nu stiu exact ce inseamna, poate, numar de identificare fiscal.
Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei carti mi se cer datele personale (ceea ce este normal) printre care mi se cere si un "tax identification number" din tara de origine, adica Romania,ceea ce eu am tradus"numar de identificare fiscal".Nu stiu exact care este echivalentul acestor termeni in limba romana, si nici nu stiu de unde pot obtine acest numar. Tot ceea ce fac ca autor de carte, este sa incarc continutil cartii in format electronic pe platforma Kindle Direct Publishing , iar de aici inainte Amazon se ocupa de vanzare , de plata autorului si de platirea taxelor-in numele meu-catre statul american, asta deoarece vanzarea are loc pe teritoriul american.In fata acestei situatii am urmatoarele variante:
-1-daca nu obtin acel numar fiscal, impozitul din venitul meu catre statul american este de 30%
-2-daca obtin si transmit acel numar catre Amazon , impozitul din venitul meu catre statul american este de 10%, aceasta in virtutea unei conventii dintre Romania si SUA. Intrebarea mea este:va trebui sa platesc impozite si catre Romania? Da sau nu? Daca da, in ce situatie:varianta 1, varianta 2, sau ambele?
Stiind ca toata activitatea mea se limiteaza la a incarca cartea in format electronic pe platforma KDP, trebuie sa ma organizez ca Pfa, Ii sau trebuie sa fac niste declaratii de venit? Poate aceeasi suma de bani sa fie impozitata de doua state? Trebuie sa se tina cont ca e posibil ca vanzarile sa fie foarte mici sau deloc. Nimeni nu imi garanteaza ca vor exista vanzari.Multumesc
Răspuns la discuția Publicare carte pe Amazon
Multumesc, dar tot nu sunt lamurit, daca Amazon opreste impozitul de 30% si-l vireaza in numele meu pentru statul american, trebuie pe aceeasi suma de bani sa fiu impozitat si in Romania?
Dar impozit la banii acestia imi ia si SUA, adica 30% din venitul meu. Se poate ca aceeasi suma de bani sa fie impozitata si de SUA si de Romania?
Răspuns la discuția Publicare carte pe Amazon
Pana la urma , in cazul amintit, trebuie sa ma organinizez ca pfa, ii sau nu trebuie nici o forma de organizare?