avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat nou deși cel vechi nu e pierdut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat nou deși cel vechi nu e pierdut

Bună seara.
Cunosc o persoana care si-a lăsat o parte din actele personale la cineva iar între timp si-a făcut rost de un nou certificat de căsătorie și un pașaport deși cele vechi nu sunt pierdute.
Este o procedura corecta din partea lui? Sau, în cazul acesta e vorba de mintire/ înșelăciune?
Unde ma pot adresa dacă în cazul persoanei respective este vorba de înșelăciune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2025
georgells, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce fel de înșelăciune vorbiți ? Daca a fost nevoit să-și refacă actele pentru ca persoana "la care le-a lăsat" nu a vrut sa i le mai înapoieze este dreptul lui sa ceara un duplicat al certificatului de căsătorie si să-și refacă pașaportul . Poate cealaltă persoana ar trebui data in judecata pentru abuz de încredere si înșelăciune !
Actele au fost lasate cu buna stiinta si nu au fost cerute niciodata, deci nu se pune problema ca cineva nu ar vrea sa i le dea. Recent , persoana a fost vazuta in alta tara, deci are un alt pasaport.Cand m-am referit la inselaciune sau minciuna m-am gandit la ceea ce a spus el in fata celor de la care a solicitat un nou act. In mod sigur le-a declarat ca sunt pierdute, desi realitatea nu este asta.
Nu este vorba despre nicio înșelăciune. Dacă este cazul, persoana e poate apăra foarte ușor, nu este cazulș să vă zic pe forum cum.
Nu stiu in ce tara a fost vazut, nu este necesar pasaportul in orice tara. Poate nu a mintit, nu putem presupune reaua-credinta, nu este cf. legii romane.
Nu inteleg care dintre persoane sunteti dv., in functie de pozitia celui care intreaba solutiile pot fi diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere legalizat primavera1234 primavera1234 Se poate obtine o copie legalizata a certificatului de nastere al minorului dupa copia acestuia aflata la dosarul pentru incredintare? (vezi toată discuția)
Cerere duplicatului certificatului de nastere in romania anuleaza certificatul de nastere anterior ? larissa156486 larissa156486 locuiesc in italia de 10 ani ... am facut actele pentru obtinerea cetateniei italiene acum 2 ani dar pt moment actele predate ( dintre care si certificatul de ... (vezi toată discuția)