Buna ziua ,
exista si un termen de prescriptie , adica daca victima a decedat in urma unui accident in 2005 ?! Ce demersuri trebuie si pot sa mai fac?! Nimic nu compenseaza cu pierderea cuiva din familie !
Mentionez ca nu am stiut ca se fac "despagubiri " !
Sper sa fie bine pentru toata lumea, dupa recalculare pe baza adeverintelor ! Eu ma "incadram " la pensie de urmas pt fetita , tatal cadru militar(capitan - postmortem maior) decedind in accident de munca . Am intrebat pe forum daca stie cineva cum se calculeaza in acest caz , dupa legea noua, pentru ca nimic nu compenseaza cu dragostea de parinte si asa la pensia pe care o luam in prezent am ajuns contestind prima decizie!#-o
Oricum in functie de recalculari suntem la mana lor.#-o...............trebuie sa fim foarte uniti ca sa castigam !:sorry:
Am citit legea si chiar ma intrebam cum se va calcula , atunci sa inteleg ca se va lua cu stagiu complet , la gradul pe care il avea s-au l-ar fi avut in momentul in care ar fi iesit la pensie!? Mentionez ca la data decesului sotul avea grad de capitan care post mortem a devenit maior , iar sotul avea 31 de ani !
Daca puteti sa imi oferiti mai multe informatii , care credeti ca ma pot ajuta , va rog si astept .
Oricum este un mister cum au calculat pensia de urmas , pentru ca la toate intrebarile puse de mine , nu s-au gasit raspunsuri, si la acest calcul au ajuns dupa ce am contestat odata decizia initiala.
Va multumesc.
Alina
Va multumesc foarte frumos , pentru rapiditatea si exactitatea informatiilor . Mentionez ca am primit doar cuponul de pensie "micsorat ".
Am inteles ca in feb 2011 , ar trebuii sa vina diferenta din ian 2011(pana la pensia din dec.2010) + pensia din feb 2011 (care ar trebuii sa fie egala cu cea din dec 2010) pana se recalculeaza si se emite decizia propriu zis , in functie de ce mi se comunica voi face sau nu contestatie .
Speram in vremuri mai bune dar se pare ca va fii din ce in ce mai rau!
Bafta tuturor !
Alina
Buna ziua, daca se poate va rog sa ma ajutati cu informatii: am o pensie de urmas (pentru minora- sotul decedand in accident de munca- rutier), iar acum cu recalcularea am pierdut aproape 50 %. Ideea este ca in august cand am sunat la Casa Militara de Pensii , mi s-a comunicat ca pensiile de urmas nu intra la recalculare , dar in ian 2011 am constatat ca da . Bineinteles ca ma voi duce sa scoat adeverinta de la Centrul Militar , dar cum se va calcula pensia?!
Multumesc anticipat !