Daca s-a ajuns la situatia de loc înfundat datorita faptei proprietarului, cum ar fi edificare a unor constructii, în asa fel încât s-a blocat iesirea la drumul public sau vânzarea unei parti din teren cu care ocazie vânzatorul si-a înfundat restul terenului, el numai este îndreptatit sa ceara un drept de trecere pe terenul vecinului.In situatia asta ma aflu eu acum,am cumparat de la propietarul vechi!
buna ziua,in septembrie anul trecut am cumparat o casa si teren.Dar terenul cumparat nu este in continuarea casei, ci intre casa mea si teren se afla inca o propietate a unui alt vecin,teren plus casa de locuit.Cand am cumparat acesta ma lasa sa ma duc la terenul meu pe la el dar de cateva zile acesta si-a ingradit propietatea asfel incat accesul pe terenul meu este imposibul.Am inteles ca ar trebui sa am servitute pietonala sau chiar auto pe terenul vecinului ,dar eu asa am cumparat fara servitute.Mentionez ca in trecut totul a fost un intreg si eu si vecinul o singura propietate,dar vechiul propietar a dezmembrat si a vandut dupa cum a vrut netinand cont ca si-a creeat un teren infundat ,fara acces la el cu buna voie.Ce ma fac?Sa incerc sa ii vand vecinului,sau sa ii cer servitute?
Buna ziua,anul trecut in februarie am cumparat o propietate .Accesul pe propietate se face pe un teren servitute,dat de propietar.Dupa sase luni propietarul a vandut terenul grevat de servitute.Actualul propietar imi interzice sa imi trag utilitatile pe terenul servitute,cu toate ca acest lucru e stipulat favorabil in contractul meu de vanzare cumparare si in extras de carte funciara sau foaie de avere.Am toate proiectele avizate pentu utililitati.Cand am inceput lucrarile de sapare a santului pt apa de exemplu,actualul propietar mi-a interzis acest lucru,a sarit la bataie,cu toate ca a cuparat o propietate grevata de sarcini!!!Am chemat politia ca situatia sa nu se degradeze,si acestia ,bugetari fiind,nu s-au bagat si in plus nu stiu sa aplice legea fiind analfabeti!!!Care sunt pasi de a incepe un proces civil?trebuie sa imi trag utilitatile prin china pt ca am un vecin cretin?Nu am nici bani suficienti sa imi apelez la serviciile unui avocat.Ma pot apara singur in istanta?
conform oug 64/2010 constructiile executate inainte de 2001 se pot intabula si fara autorizatie.Odata intabulata casa iti mai trebuie si autorizatie de constructie?
Acum 3 ani am cumparat trei sferturi dintr-o casa,urmand ca ulterior sa cumpar si celalalt sfert de casa.Surpriza!Celalat sfert de casa a fost vandut altei persoane,dupa sase luni.La trei ani dupa ce sunt propietar pe imobil(casa pe pamant) am fost dat in judecata de fostul propietar in varsta de 85 ani cu motivul ca am trecut fraudulos pe numele meu contractul de curent si de gaz.Acesta cere rezilierea contractelor de furnizare servicii(gaz si energie electrica) in instanta de judecata,el nemaifiind propietar de 3 ani.Vechiul propietar spune ca el mai are drepturi asupra curentului si gazului,spunand ca atunci cand a vandut ultimul sfert de casa si-a rezervat dreptul de abitatie pana la sfarsitul vietii.Si cei de la e-on au fost dati in judecata,cu motivul ca au fost neglijenti!CE MA FAC?