avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate silviapaula

Activitate silviapaula

Răspuns la discuția Casa de locuit
E logic, daca terenul e a altei persoane, cum poti pretinde drepturi?
Daca aveti un teren proprietate personala, lasati pe cineva sa construiasca casa pe terenul Dv.?
In contractul de vanzare-cumparare este trecut conform conventiei noastre un pret foarte mic in comparatie cu valoarea imobilului, si este stipulat in contract, ca s-a platit integral aceasta suma.... Ca fiind vorba despre copilul meu caruia i-am facut contract de vanzare-cumparare, nu pot face dovada altfel...
Va multumesc anticipat...
In contract scrie doar dreptul de uzufruct viager pe toata perioada vietii mele... iar nudul proprietar intra in stapanire de drept dupa decesul meu... Nu este mentionat clauza de intretinere...
Un Paste Fericit va doresc si dumneavoastra!

Am facut un contract de vanzare-cumparare in care mi-am rezervat dreptul de uzufruct viager...
Multumesc pentru un raspuns categoric:)
Buna ziua, o intrebare in ceea ce priveste dreptul de uzufruct viager, constransa de o anumita situatie, am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager, nudul proprietar fiind copilul meu mai mare, acum e plecat, stabilit cu familie in alta tara si nu are nici cel mai mic interes fata de acest imobil si nici intentia de a se intoarce sau colabora in ceea ce priveste aceasta situatie...
Ca nu ma da nimeni afara este adevarat , am inteles acest lucru... dar eu mai am un copil care este alaturi de mine... as dori sa nu fie nedreptatit... imi puteti da mai multe sfaturi legat de aceasta tema?...
Copilului meu mai mic, curand ii expira cartea de identitate.
Cu drept de uzufruct viager, il pot lua in spatiu, ii pot da aceeasi adresa pentru a si schimba acest document? ...
Ideea mea este sa redobandesc dreptul de proprietar al acestui imobil... si candva sa fie parte egala intre cei doi copii.
Actionand in judecata pot din nou redobandi dreptul total de proprietar al acestui imobil?

Va multumesc anticipat!

Buna ziua, referitor la intrebarea mea in ceea ce priveste dreptul de uzufruct,... Nudul priprietar fiind copilul meu mai mare, ( constransa de o anumita situatie, am facut un contract de vanzare cumparare du drept de uzufruct viager ) acum e plecat, stabilit cu familie in alta tara si nu are nici cel mai mic interes fata de acest imobil si nici intentia de a se intoarce sau colabora in ceea ce priveste aceasta situatie...
Ca nu ma da nimeni afara este adevarat , am inteles... dar eu mai am un copil care este alaturi de mine... as dori sa nu fie nedreptatit... imi puteti da mai multe sfaturi legat de aceasta tema?...
Copilului meu, curand ii expira cartea de identitate, cu drept de uzufruct viager, il pot lua in spatiu, ii pot da aceeasi adresa pentru a si schimba acest document? ...
Ideea mea este sa redobandesc dreptul de proprietar al acestui imobil... si candva sa fie parte egala intre cei doi copii...

Va multumesc anticipat!
De aproximativ 8 ani sunt titular al unui drept de uzufruct viager asupra unui imobil...Nudul proprietar este plecat din tara de mai bine de 4 ani si nu a mai dat absolut nici un interes pentru acest imobil, in acest caz fiind nevoita sa suport toate cheltuielile acestui imobil...
Intrebarea este... Pot actiona in judecata pentru redobandirea dreptului total al imobilului in cauza?

Va multumesc anticipat!