avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate marcuilie58

Activitate marcuilie58

Exista prevederi legislative referitoare la distante,masuri speciale tehnice si de constructie etc. atunci cand in apropiere de o zona rezidentiala se investeste in obiectiv industrial situat in zona industriala limitrofa celei rezidentiale?Cum imi poate dovedi primaria ca a facut publica schimbarea PUZ-ului(cand exista suspiciunea ca de fapt nu s-a facut sau s-a facut la un nivel scazut de mediatizare)?
viitorul sot a mostenit prin succesiune teren pe care s-a construit o casa cu destinatia de locuinta.In urma evidentierii casei la ANCPI extrasul de carte funciara a rezultat atat pe teren cat si pe casa pe numele viitorului sot.Termenul de contestare a extrasului de carte funciara nu a expirat(15 zile).Proiectul s-a emis pe numele celor doi dar autorizatia de constructie si receptia constructiei s-a facut doar pe numele viitorului sot.Cum se poate reglementa situatia pentru a aparea casa ca bun comun cu cote egale.Urmeaza a ne casatori in curand.Multumesc pentru sfaturi!
Daca dupa casatorie se face conventie matrimoniala pentru cote parti egale,dupa moartea unuia succesorii pot ataca in instanta cota de proprietate?
Răspuns la discuția schimbare nume dupa casatorie
Multumesc din suflet
Viitoarea sotie (divortata,ca si mine de altfel) poarta numele fostului sot.Dupa casatoria noastra doreste sa poarte numele meu de familie si al ei de fata.Eu voi fi obligat sa am aceleasi nume reunite?Anterior casatoriei ea va trebui sa-si schimbe numele actual(al fostului sot) cu numele de fata?Exista reglementari exprese in acest sens?Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ce se intampla cu bransamentul electric al unui utilizator,realizat de firma autorizata conform ANRE,dar fara acordul celor 4 proprietari,in urma succesiunii prin deces a parintilor,bransament ce s-a facut pe terenul celor 4 succesori,neexistand un acord autentificat notarial al celor 4?Firma ce a realizat bransamentul avea obligatia sa solicite viitorului utilizator un acord al proprietarilor terenului?Se pot cere retroactiv daune materiale sau morale?Cui?Beneficiarului racordarii la reteaua electrica sau firmei ce a realizat lucrarfea?
Terenul pe care se va construi locuinta se afla la circa 80 m. de strada principala unde exista retelele de electricitate,canalizare si apa.Aducerea acestora la limita de proprietate a viitoarei constructii implica cheltuieli semnificative din partea mea,a beneficiarului viitoarei constructii.Primaria mi-a eliberat autorizatia de constructie,dupa toate avizele necesare(cu birocratia si centralizarea institutiilor respective in orasul resedinta de judet!).Are Primaria vreo obligatie legala privind aducerea acestor utilitati la limita de proprietate din punct de vedere a cheltuielilor aferente?Cunosc un caz al unui cetatean roman care a cumparat teren intr-o zona din Spania caruia i s-a eliberat autorizatia de constructie doar dupa ce Primaria din acea localitate,din proprie initiativa,a adus utilitatile la limita terenului cumparat.Exista vreo reglementare europeana in acest sens?Dar la noi in tara care este situatia?
Va multumesc tuturor anticipat
Persoana imputernicita prin procura notariala cat timp de la autentificarea acestei procuri o poate utiliza sau cu alte cuvinte:procura are o perioada de "valabilitate"?