avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa de locuit in cote egale, persoane ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa de locuit in cote egale, persoane necasatorite actualmente

viitorul sot a mostenit prin succesiune teren pe care s-a construit o casa cu destinatia de locuinta.In urma evidentierii casei la ANCPI extrasul de carte funciara a rezultat atat pe teren cat si pe casa pe numele viitorului sot.Termenul de contestare a extrasului de carte funciara nu a expirat(15 zile).Proiectul s-a emis pe numele celor doi dar autorizatia de constructie si receptia constructiei s-a facut doar pe numele viitorului sot.Cum se poate reglementa situatia pentru a aparea casa ca bun comun cu cote egale.Urmeaza a ne casatori in curand.Multumesc pentru sfaturi!
Daca dupa casatorie se face conventie matrimoniala pentru cote parti egale,dupa moartea unuia succesorii pot ataca in instanta cota de proprietate?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
marcuilie58, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:32, 28 Martie 2012
Sunt doua aspecte distincte
Mostenirea terenului de catre persoana care inca nu este casatorita cu dvs si care anterior casatoriei a ridicat constructie
Dupa casatorie ,daca sotul dvs este unic proprietar asupra terenului si daca doreste sa va treaca in documentele de proprietate ,poate solicita la OCPI notarea certificatului de casatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare ca bun comun, constructie edificata in timpul casatoriei narcidani narcidani buna ziua in urma unei dezmenbrari sotul meu a ramas cu o parcela de 300m cu constructie,cum putem face ca intabularea sa fie pe amandoi???proiectul ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)