avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate radio

Activitate radio

Buna ziua,
As vrea sa stiu cum este considerat un teren atribuit conform Legii 341 cu titlu de constituire, dobandit in timpul casatoriei? Este bun propriu sau comun?
Va multumesc mult
Răspuns la discuția Mostenire
Da, multumesc pentru raspuns. Da, mai exista o sora a tatalui defunctului si o matusa a defunctului.
Discuție Mostenire
Buna seara.
Am urmatoarea situatie: varul meu (singur la parinti), casatorit, sotia lui la a doua casatorie, fara copii directi (exista 2 copii din prima casatorie a sotiei) a murit de curand. Parintii lui au murit. Frati, surori dupa cum am spus, nu sunt.
Intrebarea este: sotia si copii ei mostenesc tot?
Multumesc.
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea- un ONG pentru copii si adulti cu handicap, cu datorii destul de mari catre stat; comitetul vrea sa schimbe presedintele. Noul presedinte va fi raspunzator si pentru datoriile facute de altii sau raspunde doar de ceea ce semneaza el? Poate fi tras la raspundere de datorii facute acum 3 ani?
Multumesc
Răspuns la discuția recalculare pensii militare
Va multumesc mult.
Buna ziua,
Mama are pensie militara de urmas (tata decedat 1989, colonel M.Ap.N). Nu a depus cerere si nici adeverinta de venit, a primit decizia in ianuarie cu 680 lei (avea 1080 lei). Voi depune contestatie, dar vreau sa stiu: ma duc sa cer si adeverinta de venit la ultima unitate la care a lucrat tata?, depun cerere de recalculare?
Multumesc,
Buna ziua si am o intrebare: mama are pensie de urmas de care beneficiaza de vreo 20 ani. Acum un an a fost diagnosticata Altzheimer si se incadreaza la un grad de handicap.
Intrebarea este: poate primi si indemnizatie pentru grd de handicap si pensie de urmas?
Multumesc