avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensii militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensii militare

Buna ziua,
Mama are pensie militara de urmas (tata decedat 1989, colonel M.Ap.N). Nu a depus cerere si nici adeverinta de venit, a primit decizia in ianuarie cu 680 lei (avea 1080 lei). Voi depune contestatie, dar vreau sa stiu: ma duc sa cer si adeverinta de venit la ultima unitate la care a lucrat tata?, depun cerere de recalculare?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: radio , utilizator 13:56, 31 Ianuarie 2011
Potrivit ultimei OUG privind pensiile militare obligatia de a trimite documente privind veniturile revine unitatilor miltare in care sotul dvs a desfasurat activitatea.Parerea mea ar fi totusi sa solicitati adev. de venit CMJ pentru a vedea daca acestea contin date complete.Daca CMJ nu doresc sa va furnizeze datele cerute puteti depune o cerere prin care solicitati lista cu veniturile raposatuluiin baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.Ultima OUG privind rec. pensiilor militare o gasiti pe site-ul plano10 alaturi de alte informatii importante.
Contestatia o faceti obligatoriu in termen de 30 zile .
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul la dosarul personal al cadrelor militare în rezervã Matei Eugen Matei Eugen sunt col. (r.) ing. Matei Eugen din Haţeg, jud. Hunedoara şi am trecut în rezervă din M.Ap.N în 2001. - am solicitat la CMJ Hunedoara, să mi se ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)