avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate lujminitar

Activitate lujminitar

Buna ziua.
La fel ca dv. am iesit si eu la pensie in decembrie 2011. Am gradul de invaliditate 3 si am o pensie injumatatita fata de colegii care au iesit in 2010. Am primit decizia de pensionare dupa 7 luni si am depus o copie la Serviciul financiar, intreband totodata si care sunt ajutoarele de care beneficiez la iesirea la pensie. Raspunsul a fost ca ca voi beneficia doar de cele 8...10 ...12 ... salarii compensatorii, cand vor avea bani, bineinteles...Nu am facut nici o contestatie la Casa sectoriala de pensii, nu am actionat in judecata, dar totusi cred ca trebuie ceva facut, altfel vom ramane cu pensiile mizere pe care ni le-au facut.
Nu sunt din Bucuresti, si de aceea va rog, daca aveti noutati sa ne mai informati si pe noi.
Sa auzim de bine!
Eu astept din luna decembrie, nu am primit nici macar decizia... bani, nici atat.
Ati mai auzit ceva in legatura cu modificarea legei pensiilor? Mai putem spera macar din toamna la vreo modificare?
Răspuns la discuția Pensie de invaliditate
Va multumesc pentru raspunsul promt.
misu73 a scris:

Buna ziua.Trebuie sa va soseasca si dumneavoastra cat de curand decizia de pensie mai ales ca,din cate am inteles,nu se mai lucreaza,acolo la Casa Sectoriala de Pensii pe Ordonanta 1/2011.Cam in perioada asta ne-am pensionat si noi: noiembrie-decembrie 2011.De ce avem pensiile injumatatite ? Nu stim nici noi.Cel putin eu il caut pe Igas de asta toamna sa-mi explice "de ce ?",asa cum poate el:fara multa gramatica dar nu l-am gasit nicaieri (in forum).O zi buna va doresc !!!

Va multumesc pentru raspuns. Am inteles ca sunteti din Suceava, si eu la fel. Am sunat la Bucuresti la Casa de pensii MAI de nenumarate ori, dar nu se obosesc sa raspunda. Ati luat cele 10/12 salarii compensatorii? Daca aveti ceva nouatati sau daca trebuie sa dam in judecata va rog sa ma anuntati si pe mine, as vrea sa tinem legatura poate rezolvam ceva.
adresa mea de email:ruscanusorin@yahoo.com
Am iesit la pensie, pensie de invaliditate, gr. III, pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici pana in momentul de fata decizia de pensionare. Mi s-au calculat in total, 31 de ani si 8 luni. Am inteles ca pensiile calculate acum sunt mult diminuate, fata de cele ale colegilor nostri care au aceeasi vechime cu noi. Au trecut 6 luni de cand astept acea decizie de pensionare.
Imi poate raspunde cineva cam care ar fi valoarea pensiei?
LUCINICA a scris:

Dl.Sorin Panait.Eu am luat cele 10 salarii compensatorii cu mare greutate.S-a luat in calcul salariul de baza diminuat iar din suma totala mi s-au retinut 32 la suta(16 la % impozit,5,5 CASS si 10,5 CASi)O MARE PROSTIE...Cu toate ca intelesesm ca trebuia sa ne retina numai 16 la suta

Dupa cat timp ati luat cele 10 salarii compensatorii?
Eu am ieisit la pensie pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici acum decizia de pensionare.
Din ceea ce am citit aici in forum am inteles ca pensiile sunt reduse aproape la jumatate. De ce?

Mama mea a fost stramutata impreuna cu intreaga familie in timpul razboiului, din localitatea Lespezi jud. Iasi, in localitatea Copalau Jud. Botosani. Mama mea traieste, are 73 de ani, si as vrea sa stiu daca poate beneficia de drepturile acestei legi si daca da, ce anume ar trebui sa faca? Mentionez ca nu detine nici un act prin care ar putea certifica acest lucru. Va multumesc.