avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate IstrateA

Activitate IstrateA

Va multumesc pentru raspuns.

Cautand mai multe informatii, am ajuns pe site-ul ONRC, unde am gasit cererea de inregistrare ce trebuie adresata Registrului.

Acuma, intrebarea mea este: in dreptul carei modificari ar trebui sa bifez in acel formular?
(7.6.) înregistrarea mentiunilor referitoare la: acord de constituire sau membru întreprindere familiala.
Si daca trebuie bifata a doua varianta, voi bifa in continuare cooptare sau retragere? Doua cereri/formulare separate sau se pot bifa amandoua in acelasi formular?

De asemenea, as dori sa stiu daca actul modificator la acordul de constituire, declarația retragere si actul de identitate membru nou - pentru înlocuirea / intrarea unui nou membru IF au o formulare standard (obligatorie) si daca nu, presupunand ca sunt anumite elemente, date, etc pe care trebuie musai sa le contina care sunt acelea?

Stiu ca am pus multe intrebari, dar asta pentru ca pe site-ul ONRC si in OUG nr. 44/2008 nu am gasit aceste informatii si imi este teama ca voi face zeci de drumuri si pierde multe ore in lipsa lor. :O
Buna ziua

Este vorba despre o IF infiintata de mama si o fiica, mama fiind administrator si reprezentant si existand o clauza la infiintare care specifica faptul ca ea poate lua toate deciziile.
Fiica vrea sa iasa din IF si sa ii cedeze locul surorii sale.
Care este procedura de urmat? Cum se poate realiza asta cat mai simplu?
Răspuns la discuția Recurs recalculare pensie
Anjagatorul nu a precizat ca au si fost virate care stat contributiile.
In adeverinta extista o lista cu coloane pentru fiecare luna unde sunt insirate veniturile salariale, sporurile, contributiile pensie, venituri realizate in acord, etc.
Se precizeaza ca sporurile au fost acordate potrivit cu legislatia in vigoare la data respectiva.
Instanta a zis ca nu poate prezuma ca au si fost virate catre stat sumele respective.

Cum nu poate prezuma din moment ce pe toata perioada in care ea a fost angajata nu existau companii private?

Eu am inteles din motivarea instantei ca a fost respinsa aceasta pretentie strict pt faptul ca a fost omisa aceasta precizare explicita a angajatorului.

Nu a fost pusa in aplicare de catre casa de pensii sentinta.
A trebuit sa mergem dupa ea la arhiva tribunalului pt ca nici macar nu au trimis hotararea dupa atata timp bunicii sau casei de pensii.
Practic a fost comunicata pe data de 18 luna asta. Atunci a dus o copie bunica la casa de pensii.
Cu alte cuvinte nu poate face recurs si trebuie sa se adreseze Casei de Pensii cu aceasta adeverinta actualizata? Adica sa ia de la capat toata procedura, dupa cum zicea si dl. Kiritescu, in ceea ce priveste valorificarea veniturilor realizate in acord global.

Aici am explicat mai pe larg situatia bunicii, incluzand argumentarea instantei:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am inteles ca va trebui sa intemeiez cererea de recurs pe art. 299 C pr civ
Este acesta suficient, netrebuind sa intemeiez pe vreun punct al art 304? Si daca e necesar si 304, la care dintre aliniate se incadreaza?
Buna ziua

Bunica mea a avut un proces in 2010 cu Casa de Pensii, a depus o serie de adeverinte doveditoare ca a lucrat in acord si ca s-a platit contributia aferenta la CAS in acele perioade.

Tribunalul a admis in parte actiunea deoarece pe una dintre adeverinte erau trecute sumele in procente care au fost virate catre CAS insa nu era specificat in scris si faptul ca sumele respective au fost virate catre stat.

Pe 18.07.2013 i s-a comunicat sentinta si acum astepta sa obtina o noua adeverinta de la fostul angajator care sa fie completa, vrand sa faca recurs.

Este admisibil un asemenea recurs?
Pe ce temei ar trebui sa il faca?
Am inteles ca procesul fiind din 2010 se va judeca pe legea veche. Asa este? Poate face recurs fara avocat? Pe ce articol din Codul de procedura civila si ce legi ar trebui sa invoce?
Va multumesc pentru raspuns.
Indemnizatia de somaj inceteaza la inregistrarea CIM. Bon.
Ce se intampla insa daca, in timpul perioadei de proba inceteaza CIM, incheiat pe perioada nedeterminata.
Se mai poate beneficia de somaj? Ce conditii trebuie indeplinite?
Am inteles ca ar fi posibil doar daca incheierea contractului are loc la initiativa angajatorului?
Ce trebuie facut pt obtinerea indemnizatiei, daca acest lucru mai este posibil?