avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs recalculare pensie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs recalculare pensie

Buna ziua

Bunica mea a avut un proces in 2010 cu Casa de Pensii, a depus o serie de adeverinte doveditoare ca a lucrat in acord si ca s-a platit contributia aferenta la CAS in acele perioade.

Tribunalul a admis in parte actiunea deoarece pe una dintre adeverinte erau trecute sumele in procente care au fost virate catre CAS insa nu era specificat in scris si faptul ca sumele respective au fost virate catre stat.

Pe 18.07.2013 i s-a comunicat sentinta si acum astepta sa obtina o noua adeverinta de la fostul angajator care sa fie completa, vrand sa faca recurs.

Este admisibil un asemenea recurs?
Pe ce temei ar trebui sa il faca?
Am inteles ca procesul fiind din 2010 se va judeca pe legea veche. Asa este? Poate face recurs fara avocat? Pe ce articol din Codul de procedura civila si ce legi ar trebui sa invoce?
Cel mai recent răspuns: IstrateA , utilizator 16:48, 30 Iulie 2013
Buna ziua,
Daca adeverinta ii va veni in termenul de 15 zile cat sa aiba timp sa inainteze cerere de recurs, va face recurs pe legea veche.
termenul de 15 zile curge de la data comunicarii (data postei de pe comunicare).
daca nu are hartia pana atunci dar spera sa ii vina macar intr-o luna, doua, atunci sa declare recurs, sa-l motiveze in sensul in care sa arate ca nu s-a tinut cont de acea adeverinta si, pana la primul termen, sa o depuna.
Recursul este dupa vechiul cod de procedura civila si motivarea in drept este pe art. 299 si celelalte c.Pr.Civ.
daca nu-i vine adeverinta pana la primul termen al recursului atunci va trebui sa o ia de la capat cu instantele si pentru acea perioada.
av. Gabriel Klein Kiritescu
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am inteles ca va trebui sa intemeiez cererea de recurs pe art. 299 C pr civ
Este acesta suficient, netrebuind sa intemeiez pe vreun punct al art 304? Si daca e necesar si 304, la care dintre aliniate se incadreaza?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
IstrateA, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Cu alte cuvinte nu poate face recurs si trebuie sa se adreseze Casei de Pensii cu aceasta adeverinta actualizata? Adica sa ia de la capat toata procedura, dupa cum zicea si dl. Kiritescu, in ceea ce priveste valorificarea veniturilor realizate in acord global.

Aici am explicat mai pe larg situatia bunicii, incluzand argumentarea instantei:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la solicitarea mea, sc a & m arhive center srl - ploiesti ... uca2015 uca2015 Buna ziua La solicitarea mea, SC A & M ARHIVE CENTER SRL - Ploiesti mi a eliberat 3 adeverinte pt veniturile brute, acordul global si sporurile acordate de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - acord Irina IOSIP Irina IOSIP Bună ziua, Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. [u]Nu am primit un raspuns explicit[/u] pentru aceasta problema de la ... (vezi toată discuția)