avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Schimbare membri in intreprinderea familiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Schimbare membri in intreprinderea familiala

Buna ziua

Este vorba despre o IF infiintata de mama si o fiica, mama fiind administrator si reprezentant si existand o clauza la infiintare care specifica faptul ca ea poate lua toate deciziile.
Fiica vrea sa iasa din IF si sa ii cedeze locul surorii sale.
Care este procedura de urmat? Cum se poate realiza asta cat mai simplu?
Cel mai recent răspuns: IstrateA , utilizator 18:12, 5 Noiembrie 2014
Mama NU este administrator, ci intreprinzator reprezentant al IF.
Procedura este simpla: se redacteaza un act aditional la ACORDUL de constituire in care se stipuleaza modificarea dorita, se actualizeaza acordul de constituire si se solicita inscrierea mentiunilor la ORC. Apoi, in termen de 15 zile de la emiterea rezolutiei ORC se depune declaratia 223 la Fisc.
Va multumesc pentru raspuns.

Cautand mai multe informatii, am ajuns pe site-ul ONRC, unde am gasit cererea de inregistrare ce trebuie adresata Registrului.

Acuma, intrebarea mea este: in dreptul carei modificari ar trebui sa bifez in acel formular?
(7.6.) înregistrarea mentiunilor referitoare la: acord de constituire sau membru întreprindere familiala.
Si daca trebuie bifata a doua varianta, voi bifa in continuare cooptare sau retragere? Doua cereri/formulare separate sau se pot bifa amandoua in acelasi formular?

De asemenea, as dori sa stiu daca actul modificator la acordul de constituire, declarația retragere si actul de identitate membru nou - pentru înlocuirea / intrarea unui nou membru IF au o formulare standard (obligatorie) si daca nu, presupunand ca sunt anumite elemente, date, etc pe care trebuie musai sa le contina care sunt acelea?

Stiu ca am pus multe intrebari, dar asta pentru ca pe site-ul ONRC si in OUG nr. 44/2008 nu am gasit aceste informatii si imi este teama ca voi face zeci de drumuri si pierde multe ore in lipsa lor. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere punct de lucru elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună seara, Care este formularul pe care trebuie să îl completez la ORC pentru radierea unui punct de lucru? Am citit că ar trebui completată cererea de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)