Prezint pe scurt speta: doi soti UA si UB ii vand doamnei BB(persoana cu domiciliul in alta tara) un apartament, aceasta fiind nudul proprietar, cu drept de uzufruct viager pentru domnul CC. Trebuie mentionat ca cea mai mare parte a banilor cu catre a fost achitat apartamentul au fost stransi dintr-o ampla campanie pentru ajutorarea domnului CC, (persoana cu mare handicap locomotor- sta intr-un carut, are picioarele taiate). Acum, doamna BB-cumparatorul, i-a spus domnului CC ca vrea pentru apartament aprox. 22.000 euro/ chirie, daca nu sa paraseasca apartamentul. In contractul de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica la un notariat sunt specificate doar clauzele standard, fara clauze speciale. Poate face acest lucru doamna BB-nudul proprietar acest lucru sau poate vinde apartamentul altei persoane? Uzufructul viager este drept de folosinta a apartamentului pe toata durata vietii uzufructuarului, deci care ar fi posibilitatile de a-si apara dreptul a uzufructuarului, persoana cu handicap. Doamna BB nu are grija de domnul si nici nu s-a stabilit vreo clauza speciala de acest gen. Va multumesc.
Buna ziua,
Eu si mai multi colegi care lucram intr-o institutie de stat (primarie) avem o problema, in sensul ca avem cont la aceeasi banca, primaria a trimis op-urile la Trezorerie pentru salarii, Trezoreria a virat banii, dar banca nu ne-a alimentat conturile pe motiv ca Primaria are poprire pe un cont deschis la banca. Poprirea pe acest cont este pentru o datorie a primariei si nu a salariatilor, fiind ilegala. Noi consideram ca suntem in drept sa-i actionat in judecata, avand in vedere ca aceste salarii nu ne-au fost virate cateva zile(inca mai asteptam), banca facand ceva care nu este in conformitate cu legea. Rugamintea mea este, cine este in tema, sa ne indice cadrul legal pe care sa-l invocam, avand in vedere ca s-au tot schimbat si Codul de procedura civila, si Codul civil si Codul Fiscal. Va
Stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru ocupare post secretar oras, dar am o intrebare: una dintre conditii ar fi 3 ani vechime ca jurist.
Daca cineva care are terminata fac. drept lunga durata+master,,adm.publica,, si este sef serviciu din cadrul unei primarii, acest post se asimileaza cu cea de cons. juridic?
Nu vechimea de cons. jr. primeaza in fata celei de sef serviciu ? As dori si cadrul legal daca se poate. Va multumesc.
O persoana fizica a incheiat în anul 1993 un contract de concesiune pe 99 ani
( vechea legislatie), pentru o suprafata de teren, a inceput constructia unei case, iar acum vrea sa vanda casa şi concesinea.
Intrebarea este, cel care va prelua contractul de concesiune, va avea dreptul la o perioada egala cu restul anilor pana la 99 ani( respectându-se contractul iniţial), sau se va incheia un nou contract de concesiune, conform noii legislatii, pe o perioada de 49 ani? Daca se poate si cadrul legal.
Detin un contract de concesiune pt. teren-construire garaj. Garajul s-a construit conform contractului initial si a autorizatiei de constructie. Contractul initial a fost incheiat pe 20 de ani. Anul acesta, prin octombrie, expira contractul si se va putea prelungi cu inca jumatate din perioada specificata in contractul initia, deci cu inca 10 ani. Am depus la primarie cerere si am inteles ca nu vor fi probleme in acest sens. Intrebarea mea este, cand se poate face prelungirea contractului, în ce luna? Mai repede cu cat timp, o luna, doua s-au cu cateva zile inainte de expirarea termenului? Va multumesc.
Va multumesc. Si ce variante ar ramane? Vanzare/cumparare, donatie, dar care cam te ,,ustura ,, la buzunar? Alta varianta, care ar mai fi? Va multumesc?